unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Per-Olof Lind (L): Centrala staden full av möjligheter

Jag är precis som Carl Bengtsson ”Centrumhandeln försummas oh motarbetas” i YA 9 september engagerad för att utveckla vårt Ystad. Vi har däremot olika syn på vad som behöver göras.
Stora Östergatan, Gågatan i Ystad. När allt fler butiker slopar kontanter blir gågatan allt indre attraktiv, om man ska tro Carl Bengtsson.
Stora Östergatan, Gågatan i Ystad. När allt fler butiker slopar kontanter blir gågatan allt indre attraktiv, om man ska tro Carl Bengtsson.
Foto: Mark Hanlon
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Centrala staden behöver fyllas med butiker, verksamheter och aktiviteter som gör att vi alla trivs och vill vara där och umgås, shoppa, fika ooch så vidare. Dagens situation visar att vi behöver tänka nytt inte drömma oss tillbaka.

Insändaren 9 september innehåller också felaktigheter så jag vill gärna göra några korta klarlägganden:

1) Kontanter eller inte beslutas av de enskilda handlarna.

2) Vi vill ha en stad som är tillgänglig för alla gående, cyklister, rörelsenedsatta och bilister.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

3) Parkeringsfrågan är komplicerad för den ska ge möjlighet att parkera för både boende, kunder, personal i butikerna och besökare. Till exempel har köpmännen betonat att de vill ha parkeringsavgifter för att det ska bli rotation på platserna och därmed ge fler tillgänglighet till centrala parkeringsplatser.

4) Ge-Ma livs har varit högt på min och kommunens agenda hela tiden. Senaste mötet jag hade med Peter var i mitten av augusti och då var Peter nöjd med beskeden. Vi har bland annat tagit beslut om att ta fram en ny detaljplan för området runt butiken. Det gör kommunen och Ge-Ma Livs tillsammans. Vi behöver alla ha respekt för att det är Ge-Ma Livs som avgör vad som är rätt och fel för deras utveckling, inte Carl Bengtsson eller jag. Kommunen stöttar honom på de sätt vi kan.

Jag brinner fortfarande för att utveckla centrala staden. Det gäller för övrigt hela kommunen även landsbygden.

Per-Olof Lind, Liberalerna Ystad