GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Per-Olof Lind (L): Göran Göranssons syfte är att vilseleda läsarna

Svar på Göran Göranssons insändare 19 juli ”Klubben har byggt padelbanor utan tillstånd”.
Ystad • Publicerad 21 juli 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Padel i Nybrostrand.
Padel i Nybrostrand.
Foto: Fredrik Sörensson

Som vanligt blandar Göran Göransson riktiga sakbeskrivningar, felaktiga påståenden och ryktesspridning i en salig röra. Syftet är uppenbart att vilseleda läsaren.

Det är riktigt att Nybrostrands tennisklubb byggt padelbanor på allmän platsmark utan att inhämta godkännande från kommunens fastighetsavdelning.

Klubben har sedan lång tid ett nyttjanderättsavtal på den berörda marken och där har man sedan länge också bedrivit tennisverksamhet.

Detta ärende är en del av den utredning om otillåtet nyttjande av allmän platsmark i hela kommunen som håller på att slutföras. Utredningen görs oavsett om det är privatpersoner eller organisationer/föreningar som använder marken.

Det stämmer alltså inte att detta har fortgått med mitt goda minne. Lika lite som Göran Göransson verkar ha låtit utbetalningar av bidrag till klubben från sin förvaltning fortgå med hans goda minne.

Till skillnad från Göran Göransson så vill jag ha alla fakta på bordet innan jag tar slutlig ställning och fattar beslut. Det är själva grunden för en rättvis bedömning. Jag är tämligen säker på att våra medborgare delar den uppfattningen.

När det gäller påståenden och ryktesspridning om politiker som tar sig friheter, bristande transparens, häxjakter och vänskapskorruption så är det möjligen en del av Göran Göranssons politiska liv. Det är i vart fall inget jag känner igen mig i.

Tyvärr undergräver dessa grundlösa rykten och påståenden allmänhetens förtroende för politiker och tjänstepersoner som gör sitt bästa för att tjäna medborgarna på ett bra sätt.

Ystads kommun är värt ett politiskt klimat som präglas av debatt om sakfrågor utifrån fakta som sedan våra medborgare själva kan ta ställning till.

Per-Olof Lind (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.