GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Per Sjöberg: Nämndens attityd är ett hån mot naturskolans pedagoger

Jag skriver med anledning av att sju ledamöter i kultur- och fritidsnämnden undertecknat en insändare om Marietorps naturskola.
Ystad • Publicerad torsdag 00:30 • Uppdaterad fredag 14:48
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pausad undervisning efter sommaren vid Marietorps naturskola föreslås i den nya kultur- och fritidsnämnden. Socialdemokraterna motsätter sig besparingen som beräknas ge 800 000 kronor.
Pausad undervisning efter sommaren vid Marietorps naturskola föreslås i den nya kultur- och fritidsnämnden. Socialdemokraterna motsätter sig besparingen som beräknas ge 800 000 kronor.Foto: Helena Wennström

Ledamöterna vill inte längre ha hand om verksamheten utan menar i insändaren att skolorna kan ''ta egna initiativ att bedriva verksamhet och utbildning på Marietorp.''

Insändaren avslutas med orden ''Vi tar vårt ansvar - även för att Marietorp inte läggs ner. Vi tror i stället på en intressant och positiv utveckling.''

Som utomstående utan koppling till Marietorp undrar man: Hur kan så många ledamöter ställa sig bakom en så hånfull och förolämpande attityd? Inte bara mot de två anställda som nu riskerar förlorare sina jobb. Utan också mot kommunens skolor och de 4 000 elever som årligen besöker naturskolan.

Insändarens förklaring till beslutet är lika tokig som om kommunen lägger ner ett restaurangkök på ett äldreboende men säger att de äldre får tillstånd att laga sin egen mat i köket.

Samtidigt som man slår sig för bröstet och säger att ''Vi tar vårt ansvar - även för att köket inte läggs ner. Vi tror i stället på en intressant och positiv utveckling.'' Goddag yxskaft!

Per Sjöberg, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.