Annons
Insändare

Per von Scheele: Urmakaren har blivit som en lekplats för chaufförer

Min fru och jag älskar Ystad, dit vi återkommer varje år. Vi njuter av den vacker staden med hus prydda med vackra rosor och stockrosor. Stränderna är underbara och innevånarna i Ystad är fantastiska.
Ystad • Publicerad 25 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
som en lekplats för personer med långtradare och grävskopor
som en lekplats för personer med långtradare och grävskoporFoto: Per von Scheele

Vi har bara ett klagomål. Kvarteret Urmakaren är beläget mellan Herrestadsgatan och Disponentgatan i norr och söder. Alla hus och industrier är nu rivna för att ge rum till behövliga lägenheter.

Problemet är dock att området har nu samtidigt blivit ett omlastnings område. Det ser ut som en lekplats för personer med långtradare och grävskopor, som leker i sandlådan. De börjar tidigt på morgonen och slutar sent på kvällen – klockan 05:40 till 21:40.

Annons

Ljudet kan vi leva med, men tyvärr orsakar dessa maskiner stora damm moln när de fraktar sand och jord fram och tillbaka.

Beroende på vindriktning hamnar det skadliga dammet vid sydlig/sydöstlig vind i bostadsområdet norr om Herrestadsgatan, där man då inte kan vara utomhus, samt inte ha fönsterna öppna, vilket är svårt när det är värmebölja.

Om det blåser från andra hållet hamnar det skadliga dammet på förskolan vid namn Källan, samt på lekplatsen där barn leker.

Eftersom Sverige är så klimatförståndiga, när det gäller utsläpp, kan detta vara tillåtet?

Per von Scheele, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons