Annons
Insändare

Peter Nilsson: Är hamnen viktigare än sjukvården, barnomsorgen, skolan och äldrevården

Man läser återkommer att det ska sparas in på sjukvården, barnomsorgen, skolan och äldrevården. Vi hör aldrig att det ska sparas in på Ystad hamns verksamhet.
Ystad • Publicerad 11 mars 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hamnen i Ystad kostar många miljoner, konstaterar Peter Nilsson.
Hamnen i Ystad kostar många miljoner, konstaterar Peter Nilsson.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Har kan 42 miljoner hamna mellan två stolar men detta betyder inte att hamnen får dra in på och spara på något.

Skulle motsvarande kostnad saknas inom sjukvården, barnomsorgen, skolan eller äldrevården så måste man dra ned på verksamheten.

Annons

Vad är det då som gör att Ystad hamn är så helig bland politikerna i Ystad. Varför fortsätter man drivs en hamnverksamheten som gått med förlust i flera år. Trots detta investerar man en miljard i denna verksamhet som bara skapa stora problem som exempel med trafiken på Dragongatan.

Det är ofattbart att man envist plöja ned miljontals belopp av våra skattebetalares pengar i stället för använda det inom skola, barnomsorgen, sjukvården och äldreomsorgen som alla går på knäna och måste spara.

Något som också är mycket märkligt att det fortfarande finns fallskärmar inom kommuntoppen som exempel Kristina Bendz som själv sa upp sig då hon fyllde 50 på och får nu en månadslön på 46 000 kronor i månaden i 15 år tills hon fyllt 65 år. Detta är lika skrämmande som Ystads hamns extrema kostnader för oss skattebetalare.

Vad är det som gör att vi fortfarande har kvar dessa extrema fallskärmar hos kommunanställda då det är år 2023. Detta när det behövs inom sjukvården, skola, barnomsorgen och äldrevården.

Tacksam för svar från ansvariga på Ystad kommun.

Peter Nilsson, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons