GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pia Ingvarsson och Lars Johansson (S): Missvisande massutskick i våra brevlådor

Liberalerna går i ett massutskick i våra brevlådor ut med att vårt parti vill återinföra den fastighetsskatt som en socialdemokratisk regering avvecklade. Det är grovt vilseledande och Liberalerna har fått detta helt om bakfoten.
Brevlådor på rad
Brevlådor på rad
Foto: Jessica Gow/TT
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi socialdemokrater vill däremot se över hela skattesystemet för att möjliggöra mer välfärd och för att minska de ökande klyftorna i samhället.

Över tid har en del skatter slopats exempelvis förmögenhetsskatt, fastighetsskatt, arvs och gåvoskatten och det är givet att om skatteunderlaget blir mindre så minskar även reformutrymmet och välfärdssatsningarna. Vi vill se över skattesystemet för att kunna satsa på välfärden.

Idag finns det en stor obalans mellan skatt på arbete och skatt på kapital. Skatten på kapital beskattas betydligt lägre än skatten på arbete. Så vill vi inte ha det.

Välfärdssatsningar behövs såsom:

Avskaffa straffskatten på pensionerna

Höja taket i både sjukförsäkringen samt föräldraförsäkringen

Full sysselsättning ska ha högsta prioritet

Tänderna ska ses som en del av kroppen och vi vill införa ett högkostnadsskydd

Klimatsmarta åtgärder och ett fossilfritt samhälle förutsätter att alla oavsett ekonomisk ställning ska kunna vara med och bidra.

Med nuvarande system ökar klyftorna i samhället. De rika blir rikare och de fattiga fattigare och så ska vi inte ha det.

Pia Ingvarsson (S), oppositionsråd, Simrishamn

Lars Johansson (S), Arbetarekommunens ordförande, Simrishamn

Läs mer