GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pia Ingvarsson: Rena felaktigheter eller medvetna misstolkningar?

Replik efter Jan Rejdnells inlägg ”Sanning eller konsekvens”.
Simrishamn • Publicerad 30 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Först vill jag påtala att använda rätt namn på min partikamrat som heter Christer Grankvist och inget annat.

Jan Rejdnell har påståenden i ovan nämnda insändare som är helt fel eller så vill han misstolka det vi säger.

Nummer 1. Att påstå att vi är emot en ny förskola är taget rakt ut i luften. Det vi är emot är stora enheter i flervåningshus. Vi tror på småskalighet där varje barn blir sett utefter deras egna förutsättningar.

Vi har inte röstat emot en ny förskola i kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige heller för den delen. Vi har godkänt att lånefinansiera till enskilda objekt dock tog vi bort den delen med ny förskola, då vi anser att detta behöver utredas mer och se vad vi har för möjligheter att utöka befintliga enheter i stället för att bygga ny stor förskola som beräknas kosta minst 38 miljoner.

Nummer 2. Lösryckt citerar Jan Rejdnell mig i en radiodebatt om kulturhus.

Citat: ”Den socialdemokratiska oppositionsrådet uttryckte i en radiodebatt att Socialdemokraterna tycker att det räcker med en utomhusscen i Brunnsparken. Kulturen lever året runt!”

Lyssnar man på debatten som helhet säger jag att vi vill utveckla partnerskap med befintliga verksamheter. Simrishamns kommun är en kulturkommun men vi ska definitivt inte konkurrera med det vi redan har. Vårt alternativ är att stötta befintliga verksamheter genom stöd från kommunen och då utvecklar vi hela kommunen i stället för att centrera allt till Simrishamns tätort.

Brunnsparkens scen är i stort behov av upprustning med bland annat sittvänliga bänkplatser.

Sammantaget anser vi socialdemokrater att bevara och använda det vi har som ett alternativ till nybygge.

Pia Ingvarsson (S), oppositionsråd Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.