GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pia Ingvarsson (S): Vi hade haft råd med en liten uppskattning

Socialdemokraterna tillsammans med övriga oppositionspartier har i ett initiativärende föreslagit att samtliga anställda erhåller en gåva i form av ett presentkort på beloppet 2 000 kronor.
Publicerad 20 november 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunhuset 
Simrishamn
Kommunhuset SimrishamnFoto: Louise Lind

Regeringen har under 2021 möjliggjort att tilldela anställda gåvor som inte behöver förmånsbeskattas om värdet inte överstiger ett sammanlagt värde av 2 000 kronor per anställd och att de inte lämnas i pengar. Socialdemokraterna menar att vi politiker bör anta denna möjlighet för att visa personalen vår uppskattning.

Förslaget godtogs inte av den styrande minoriteten med Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna och de fick stöd av Sverigedemokraterna.

Delårsbokslutet visar en prognos per 31 augusti på 75,9 miljoner kronor. Orsaken är bland annat ökade skatteintäkter och statsbidrag som ska gå till välfärden.

Har vi då inte råd att ge vår personal någon form av uppskattning? Detta är i vår mening välfärd.

Motivering till avslaget var att inte alla får ta del av denna gåva utan enbart de som jobbar i offentlig förvaltning.

Är det inte personal i offentlig förvaltning som bär upp hela kommunen?

Pia Ingvarsson (S), Oppositionsråd Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.