Annons
Insändare

Roger Jönsson och Thomas Micha (S): Ingen tydlig riktning vart Ystads kommun är på väg

Inga nya bostadstomter är klara. Industritomterna är det ytterst få kvar av och inga nya industritomter är på gång. Det är facit av de senaste tre årens styre med moderaterna, liberalerna, kristdemokraterna (treklövern) och Sverigedemokraterna i Ystads kommun.
Ystad • Publicerad 4 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Öja industriområde fylls på succesivt.
Öja industriområde fylls på succesivt.Foto: Carl Johan Engvall

Vi bor i en av de finaste kommunerna i landet. Här finns en grund för att skapa goda möjligheter för människor att leva ett bra liv, finns stark innovationskraft, nytänkande, styrka i närhet och småskalighet.

En livsmiljö med den goda hälsan i centrum, landsbygd med skaparkraft och grund för utveckling, nav för näringsliv och upplevelser.

Annons

Potential i hållbar utveckling, möjligheter att jobba, kunskap att kunna möta framtiden samt internationella möjligheter i ett mycket attraktivt, expansivt och kreativt område i södra Östersjön.

Det finns med andra ord goda förutsättningar att kunna möta framtiden ur en styrkeposition.

Tyvärr har Ystads kommun en visionslös politisk ledning som saknar politik för att utveckla kommunen tillsammans med oss som bor här.

Även om vi har haft en god befolkningstillväxt de senaste åren är risken stor att detta går om intet.

Finns det inte nya bostadsområden på plats och industrimark att etablera företag på är vi inte längre en attraktiv plats att bygga sin framtid i. Speciellt gäller det om man är ung.

Människor kommer att välja att bosätta sig någon annanstans, företag etablerar sig på annan ort.

Ska vi vara en ledande regional kärna i Skåne med tillväxt och utveckling behövs bostäder och möjligheter för företag att etablera sig respektive växa. Det här borde vara absolut högsta prioritet för den politiska ledningen i vår kommun.

Vad gör då treklövern och samarbetspartnern Sverigedemokraterna? Driver de nu på i full fart för att få fram planer på nya bostadsområden, förtätning, bygga i och runt byarna, ta fram nya industritomter i vår kommun? Kommer det inom de närmsta fyra månaderna att komma fram förslag?

Nej. Facit har vi på vad treklövern och Sverigedemokraterna har prioriterat. Det har bland annat setts i Sydnytt.

Det står still och finns ingen tydlig riktning mot vart Ystads kommun ska, vad vi vill vara och vad detta innebär.

Annons

Dagens och morgondagens problem finns det inte lösningar på. Framtidens möjligheter tas inte tillvara. Det förs en politik för de få, inte oss många.

Valet i år handlar om ditt Ystad och den framtid som vi gemensamt kan skapa. Vi anser att Ystads kommun kan bättre än så här. Det är här som framtiden börjar.

Roger Jönsson (S)

Thomas Micha (S)

Annons
Annons
Annons
Annons