GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

S- och C-politiker: Ystad är fantastiskt – men måste få ett nytt styre

En offensiv och framtidsinriktad politisk kommunledning ska ta tillvara de strategiska möjligheter som Ystads kommun har. Vår kommun har fantastiska möjligheter med direkttrafik till tre länder som öppnar upp till det ekonomiskt expansiva Östersjöområdet.
Ystad • Publicerad 27 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ystad har med sina nära förbindelser till såväl Malmö och Köpenhamn som Bornholm, Polen och Tyskland fantastiska möjligheter, påpekar insändarskribenterna.
Ystad har med sina nära förbindelser till såväl Malmö och Köpenhamn som Bornholm, Polen och Tyskland fantastiska möjligheter, påpekar insändarskribenterna.Foto: Sprisse Nilsson

Vi är ett starkt område för besöksnäring, mångsidigt energiskt näringsliv, levande landsbygd och stad som attraherar många. Rätt hanterat kan det läggas en stark grund till att bygga en kommun som är ledande inom tillväxt, utveckling, hållbarhet och trygghet.

Istället för en passiv moderatledd ledning, stödd av SD, som har styrt kommunen denna mandatperiod menar vi att det behövs en ny politisk ledning som möter framtiden och de möjligheter den bär med sig.

En sådan är vår direktkontakt med andra länder via Ystad hamn. I dag går det snabbare att nå centrala och östra Europa via Ystad.

Vi har en stor marknad med flera miljoner människor i Tyskland, Polen och Bornholm. De nya färjelägena öppnar till nya möjligheter och detta måste Ystads kommun på bred front bygga starka band med länderna inom näringslivet, arbetsmarknad och utbildningsområdet

En annan möjlighet handlar om hållbarhet och den gröna omställningen. Vi anser att vår kommun ska vara ledande i hållbar utveckling och grön tillväxt.

Med rätt strategisk planering skapas många nya arbetsplatser och arbetstillfällen. Redan existerande företag ska stärkas.

För att det ska ske måste det bland annat planeras för nya tomter till gröna företag, minska på det enorma administrativa regelkrånglet och göra det enklare för alla företagare att göra rätt och därmed få mer tid till att utveckla företaget.

Öka och satsa på alla olika kommunikationsvägar till hållbart grönt näringsliv och arbetspendlingen är också en viktig nyckel för Ystads kommuns utveckling.

Ystad lockar med närhet till natur och hav, ett lugnare tempo, bra tillgång till digitala kommunikationer, bra boendemiljöer, förskolor och skolor, rekreation, fritidsmöjligheter samt bostäder.

Den unga generationen vill kunna etablera sig i Ystads kommun. Då behövs det byggas nya bostäder, se till så det hela tiden finns byggklara tomter, utbyggd kollektivtrafik samt fler förskolor och skolor efter behov.

Socialdemokraterna och Centerpartiet är två självständiga partier som går till val var för sig. Det gör vi för att visa att vi öppet kan rätta oss efter väljarnas val.

Vi vet att vi kan samarbeta kring viktiga lokala strategiska frågor för Ystads kommuns framtid och vill se en utveckling av Ystads kommun som förbättrar för alla.

Roger Jönsson (S)

Eva Bramsvik Håkansson (C)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.