Annons
Insändare

Sara Anheden: Alliansen använder kommunens hemsida för att bedriva valarbete

Det är med stor förvåning vi har tagit del av informationen att allianspartierna i Tomelilla kommun under sammanlagt tolv timmar kommer ta sig frihet att använda kommunens hemsida för att bedriva valarbete.
Tomelilla • Publicerad 4 mars 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tomelilla
TomelillaFoto: Tomelilla kommun

Via den så kallade ”Tomelillachatten” får de ledande företrädarna för den styrande minoriteten fritt samtala med väljare om hur de vill driva Tomelilla kommun framöver.

Utan någon som helst information till övriga partier, i kommunfullmäktige, har man sett till att få tillgång till kommunens hemsida och vinna politiska fördelar i valrörelsen. Detta är ett grovt övertramp och missbruk av hemsidan som vi inte, på några sätt, kan acceptera.

Annons

En kommunal hemsida ska bland annat ge medborgarna information om vem som styr kommunen och vilka beslut som fattas i de politiska församlingarna. Under den gångna mandatperioden har den styrande minoriteten, med förvaltningens goda minne, fått berätta om sina politiska visioner på ett sätt som vi aldrig sett förut på kommunens hemsida.

Möjligen för att Tomelilla kommun ska få högre poäng i Sveriges kommuner och regioners (SKR) kommunkompass.

När nu kommunen, till vilken nytta, ska försöka samla in ännu fler poäng till kommunkompassen tillåts alltså även valkampanj på kommunens hemsida.

För inte kommer väl Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet eller Sverigedemokraterna få tillgång till kommunens hemsida för att chatta med väljarna i valrörelsen? I så fall hade man ju inte behövt smyga med detta.

Sara Anheden (S), oppositionsråd

Annons
Annons
Annons
Annons