Annons
Insändare

Sara Anheden (S): Vad vill Bertil Fredlund (M) med politiken?

Det är intressant att alla Bertil Fredlunds inlägg i den politiska debatten handlar om vad som hänt historiskt och hur det är idag och att han ständigt och jämt ska förklara det, som om jag inte förstår bättre.
Tomelilla • Publicerad 7 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Per-Martin Svensson summerar ett händelserikt 2021 innan han ägnar sig åt att ägna de sista av årets dagar åt familj och vänner. ”Men mest ska jag pusta ut, för det har varit många beslut i år, många avväganden kring pandemin och det har varit tufft.”
Per-Martin Svensson summerar ett händelserikt 2021 innan han ägnar sig åt att ägna de sista av årets dagar åt familj och vänner. ”Men mest ska jag pusta ut, för det har varit många beslut i år, många avväganden kring pandemin och det har varit tufft.”Foto: Henrik Ekblom Ystén

Att allt fler väljer att bosätta sig utanför de större städerna är en pågående trend de senaste åren. Fler har möjlighet att arbeta på distans, tack vare fiberutbyggnaden i Tomelilla kommun. Ett beslut som togs i full politisk enighet även om vi Socialdemokrater ansåg att det var något marknaden borde klara själv.

Men alla som flyttar ut på landsbygden har inte möjlighet att arbeta hemifrån. Barnen som ska till skolan och partnern som kanske arbeta i butik, inom vård och omsorg eller skola måste kunna ta sig till sin arbetsplats. Något som kräver en fungerande transportinfrastruktur.

Annons

Det var detta som var poängen med min insändare, vilket Bertil Fredlund fullständigt missar.

Om Moderaterna i Tomelilla vill marknadsföra Tomelilla som en bra kommun att flytta till, vilka lösningar vill man då se inom transportinfrastrukturen? Fram till idag har vi endast fått höra om en 2+2-väg Tomelilla-Sjöbo.

När inte ens vägen mellan Sjöbo och Malmö, som har betydligt högre belastning, har en 2+2-väg behöver man ju inte vara professor för att inse att det är fullständigt meningslöst att fortsätta driva frågan.

Politik handlar om att vilja. Det vore på sin plats att Bertil Fredlund för en gångs skull efter tre år, nu berättar vad han vill med politiken.

Sara Anheden (S), oppositionsråd Tomelilla

Annons
Annons
Annons
Annons