Annons
Insändare

Skånetrafiken svarar: Du kan alltid betala med betalkort

Svar på Lisa Backmans insändare ”Stolleprov för att kunna lösa biljett” i YA 13 januari.
Skåne • Publicerad 15 januari 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Först och främst vill jag tacka Lisa Backman för dina tankar kring det nya biljettsystemet. Det är tråkigt att du upplever vårt nya biljettsystem som svårt att begripa.

Vi har löpande försökt berätta om de olika sätt som du som resenär kan betala på – inte minst för Skånes seniorer.

Annons

Till exempel har vi besökt nästan 100 seniorträffar under förra året – allt för att visa hur smidigt det är resa med oss – inte minst med vår app.

Ingen måste dock ha en smartphone för att kunna resa. Tvärtom har vi tagit fram en rad olika lösningar att betala din biljett.

Till exempel kan du på samtliga tåg och bussar betala med ditt vanliga betalkort. I stort sett alla vuxna skåningar äger ett betalkort. Och betalkort är en beprövad och säker lösning.

Du kan använda ditt betalkort för att lösa biljett på samma sätt som du använt din Jojo reskassa.

Du behöver inte fylla på, hålla reda på saldo eller vänta i kö till bussen för att någon annan ska fylla på – därför menar vi att betalkortet faktiskt är en smidigare lösning än den gamla reskassan.

Men självklart kan du istället använda vårt nya reskort som du kan koppla resor till. Det går även bra att köpa pappersbiljetter i automater, kundcenter och hos våra ombud.

Självfallet tar jag dina synpunkter på största allvar, men samtidigt tror jag att även du kan hitta ett bra sätt att betala din biljett på. Och det är inte säkert att de nya sätten att betala på är sämre.

Oavsett detta hoppas jag att du fortsätter att resa med oss.

Kevin Brandt-Leander

Enhetschef försäljningsutveckling på Skånetrafiken

Annons
Annons
Annons
Annons