Annons
Insändare

Socialdemokrater: Ansvarslöst att bygga bort odlingsmark och betesmarker

Ett land nära oss står i brand. Ett land med mycket fina odlingsmarker står snart utan arbetskraft att ta hand om och odla sin mat. Klimatförändringar med både torka och stora regnmängder, riskerar att minska skördarna i vårt eget land
Europa • Publicerad 10 mars 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Odlingsmark bör förbli odlingsmark, inte bebyggas med bostäder, menar Socialdemokraterna.
Odlingsmark bör förbli odlingsmark, inte bebyggas med bostäder, menar Socialdemokraterna.

Odlingar står under vatten så skördar blir mindre. Det har gjort oss uppmärksamma på att de rika tiderna kan vara slut.

Maten har redan blivit dyrare att importera på grund av bränsleprisernas höjning. Därför anser vi Socialdemokrater att det är dags att ta ansvar för vår odlingsmark och betesmarker.

Annons

Idag anser majoriteten att det är vi socialdemokrater som bromsar byggandet i kommunen genom att säga nej till att bygga på åkermark och betesmark. Enligt majoriteten har de små jordbitarna inget värde å då kan man lika bra bygga där.

Socialdemokraterna säger inte nej för nöjes skull utan för att marken är så viktig för oss och andra länder dit vi exporterar.

Den är också värdefull för det växtliv och djurliv som finns där, vi har inte råd att slösa bort någonting för byggandets skull.

Vi Socialdemokrater vill utveckla Simrishamns kommun men med varsamhet och bevarande av jordbruksmark, en begränsad resurs som ska trygga vår livsmedelsförsörjning och värdefulla naturområden.

För Socialdemokraterna i Simrishamn:

Ann-Christin Råberg, Fredrik Ohlsson, Birgitta Öman, Bengt Bengtsson

Annons
Annons
Annons
Annons