GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Socialdemokrater: Engdahl och Moderaterna saknar viljan att göra rätt

Replik på Stefan Engdahls insändare 1 augusti ”Inga otillbörliga kopplingar när treklövern tar beslut”.
Ystad • Publicerad 2 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi vill att saker ska skötas på ett korrekt sätt. Initiativärende regleras av kommunallagen. Initiativ kan läggas även efter att sammanträdet inletts därefter är det nämnden och i det här fallet kommunstyrelsen som avgör om det ska skickas för beredning eller avgöras på sammanträdet.

En majoritet i kommunstyrelsen ställde sig bakom att initiativet från oss som Stefan Engdahl tar upp i sin insändare skulle avgöras på sammanträdet.

När det gäller inventering och tillsyn av arrendetomterna i Sandskogen så tycker vi att det är självklart att kommunen ska ha koll på sina tillgångar och det ingår redan givetvis i alla nämnders uppdrag.

I ärendet gällande ett eventuellt tilläggsavtal på det redan befintliga arrendeavtalet i Sandskogen så har det framkommit att tillsyn inte gjorts sedan 2015 och att en inventering inte gjorts sedan 1994.

Då stickprov nyligen gjorts som påvisat överträdelser så tyckte vi att kommunen omgående borde starta upp jobbet med tillsyn och även påbörja en inventering.

Vi tycker att alla frågor gällande Sandskogens arrendetomter har ett samband och vill göra saker i rätt ordning.

Varför lägga onödiga skattemedel på att bereda och utreda något som redan idag ingår i uppdraget och ska utföras? Detta hade inte behövt bli ett politiskt ärende om Stefan Engdahl och Moderaterna haft viljan att göra rätt.

Sandskogen är oerhört viktig för oss och då är det av yttersta vikt att saker hanteras på ett öppet och rättvist sätt.

För övrigt anser vi att till skillnad från Ystadsmoderaterna att det ska finnas tillagningskök på kommunens äldreboende.

Kevin Rasmussen (S)

Anja Edvardsson (S)

Adrian Magnusson (S)

Roger Jönsson (S)

Cecilia Magnusson-Svärd (S)

Mårten Mårtensson (S)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.