Annons
Insändare

Socialdemokrater: Ett nytt styre i Ystad behöver sätta löntagarnas bästa i främsta rummet

Ystads kommun har de senaste fyra åren styrts av en brokig och bräcklig koalition bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna. De politiska förslagen och åtgärderna har lyst med sin frånvaro.
Ystad • Publicerad 3 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Öppet hus mellan 10 och 17 på gamla vattentornet i Ystad. man får kika på utsikten och kolla in lokalerna. Från neon/foajén på andra plan tar hissen upp dig till vångin 6, första plan av etagevåningen som sträcker sig ytterligare hela tre våningar upp.
Öppet hus mellan 10 och 17 på gamla vattentornet i Ystad. man får kika på utsikten och kolla in lokalerna. Från neon/foajén på andra plan tar hissen upp dig till vångin 6, första plan av etagevåningen som sträcker sig ytterligare hela tre våningar upp.Foto: Christian Andersson

De gånger politiska förslag har presenterats har det handlat om att tillgodose olika särintressen eller att montera ned välfärden, i staden såväl som på landsbygden.

Under mandatperioden har reformer som gynnat löntagare i Ystads kommun avskaffats.

Annons

Parkarbetare har återigen blivit säsongsanställda och tvingas därmed leva dela av året på A-kassa, helt i onödan.

Anställda inom vård och omsorg har fått allt mer pressade scheman och en allt sämre arbetsmiljö. Många har valt att säga upp sig. Detta trots det tunga lass de drog under pandemins värsta faser.

Vi socialdemokrater tycker att alla de som arbetar i vår kommun ska ha en god arbetsmiljö, goda arbetsvillkor och bra löner.

Du ska inte behöva oroa dig över om du kan köpa julklappar till barnen för att du har en säsongsanställning.

Du ska inte behöva komma hem efter varje arbetspass och oroa dig över om du orkar ett arbetspass till eller om det kommer vara det arbetspasset som gör att du går in i väggen.

Du ska inte behöva gå ner i deltid bara för att du inte orkar arbeta heltid.

Vi är övertygade om att vårt Ystad kan bättre. Om vi vinner valet kommer vi från dag ett att sätta löntagarnas bästa i främsta rummet. Vi kommer att kämpa för en bättre arbetsmiljö och bättre arbetsvillkor för alla kommunens anställda.

Om vi vinner valet kommer vi också att se till att det blir en utökad dialog mellan det politiska styret och fackförbunden. Det gäller alla kommunens anställda, undersköterskor, parkarbetare, administratörer och lärare. För att nämna några yrkesgrupper. Det är ett löfte från oss.

För vi socialdemokrater vill att alla de som arbetar i vår kommun ska få större inflytande över sitt arbete. På så sätt är vi övertygade om att vi kan bygga en ännu bättre välfärd för alla de som lever i vår kommun.

Cecilia Magnusson-Svärd (S), Kevin Rasmussen (S), Ingrid Ek (S), Adrian Magnusson (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons