GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Socialdemokrater: Personangreppen haglar från Jan Rydén

Svar till Jan Rydéns inlägg 12 november ”Grankvist och Olsson agerar dåliga förlorare”.
Simrishamn • Publicerad 16 november 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunhuset
KommunhusetFoto: Torun Börtz

Efter Jan Rydéns (KD) svar står det åter klart att det är omöjligt att föra en seriös och sansad debatt med honom med respekt för olika åsikter. Personangreppen haglar och den arrogans och människosyn han som kristdemokraten torgför talar för sig själv.

I sin insändare använder han bland annat följande omdömen om oss. VI är citat; ”popcornsmaskiner, herrar, torgför trams, är desperata, har hybris, är halsstarriga, saknar substans, poppar ur oss en massa, fullständigt meningslösa, vi belastar rättsväsendet, är dåliga förlorare och så vidare, och så vidare”

Detta alltså ord och omdömen från en före detta revisor och någon som säger sig stå för kristna värderingar och synsätt. Men man känner även igen den arrogans som kristdemokraternas partiledare står för och vi förstår att Alf Svensson idag tar avstånd från sitt eget parti och säger sig överväga att inte rösta på KD.

Om Rydén nu inte vill dölja som han skriver att han just är kristdemokrat och före detta revisor kan man ju fråga sig varför han då i herrans namn inte själv anger detta, utan YA får gå in och klargöra detta för läsarna.

Åter är demokratin av styggelse och rättsväsendet är något som undertecknade inte har rätt att använda sig av.

Om Rydén verkligen kontrollerat det rättsläget skulle han finna att det långtgående agerande som oppositionen i Simrishamn har stått för aldrig tidigare prövats rättsligt och att det är ganska välkända kommunjurister med det bästa renommé som med intresse följer utgången. Något som Rydén påstår är hybris och saknar substans.

Rydèn kallar oss också dåliga förlorare, som om det vore en fotbollsmatch för honom. Det är bra mycket allvarligare än så. Det handlar om demokratins basala förutsättningar, rättssamhället och politikernas möjlighet att kunna bli bedömda utifrån vad de verkligen har gjort och inte gjort och att väljarna ska kunna bedöma detta utifrån t.ex. de kandidater man har kryssat på valsedeln. Ett faktum som är totalt främmande för Rydén.

VI betackar oss för denna typ av så kallad debatt och kommer aldrig mer bemöta Rydéns påhopp – hur fula och arroganta de än förväntas bli!

Christer Grankvist (S) Karl-Erik Olsson (S)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.