Annons
Insändare

Socialdemokrater: Stort underskott för bun - ta fram matteboken Rejdnell (L)

Något Jan Rejdnell (L) helt missat är devisen tala är silver, tiga är guld. Hans fallenhet att tala utan slut har ofta påpekats, även av alliansvännerna. Ett sätt att övertyga sig själv om att han vet bäst. Kappan vänder han efter vinden.
Simrishamn • Publicerad 28 december 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Även fullmäktige har fått smaka på denna svada och hans överord. Inte minst då det gäller budget.

Nu påvisas åter att de stora orden faller platt till marken. Verkligheten har hunnit ikapp och ansvaret liksom ledarskapet brister. Bun i Simrishamns kommun uppvisar ett galopperade underskott på nästan fem miljoner och det redovisas först på nämndens sista sammanträde för året 14 december. Veckan innan gällde 1,3 milionerj.

Annons

Ett underskott som dessutom beaktat de tre miljoner i tilläggsanslag som vi i oppositionen med stöd av Sverigedemokraterna drivit igenom i fullmäktige. Annars nästan åtta miljoner i underskott. Tala om att Socialdemokraterna och oppositionen åter har fått bevis på att Alliansen underfinansierar bun.

När vi påtalat vikten av en högre budgetsumma för bun samt tilläggsanslag har Jan Rejdnell fullständigt löpt amok och kallat oss både för det ena och det andra. Att Grankvist bara pratar snömos och att han ska jaga Grankvist med gaslampa. Finns noterat i protokoll.

Vid budgetfrågorna i fullmäktige har Rejdnell sagt att mer pengar till bun äventyrar hela verksamheten och att han lovar att bun i sämsta fall kommer att gå plus minus noll, men förmodligen kommer visa plus. Enda problem är sade han att fullmäktige inte kan ekonomi och han lovade att undervisa hela fullmäktige i hur ekonomi verkligen fungerar! Uppenbarligen är dags att Du själv ta fram matteboken Rejdnell. Det går inte att blunda för verkligheten, hur högt och länge Du än talar.

Hur kan Rejdnell som ordförande helt ha missat alla månadsrapporter som gått till kommunstyrelsen och revisionen?! Rapporter som sedan sommaren visat på stora underskott för 2021. Prognoser som Rejdnell på senaste arbetsutskottet till och med avfärdar som rena politiska spekulationer. Åter ett uppseendeväckande uttalande. Denna gång riktat mot de tjänstepersoner som jobbar med ekonomin.. Inte ens då (S) genom en skrivelse till bun redan under hösten hemställde om en redogörelse för hur prognoserna kan se så olika ut och vi varnade för ett större underskott, fick vi något svar än arrogans. Det slogs åter fast att det var 1,3 milj. som gällde.

En annan avgörande fråga är varför inte kommunalrådet reagerat på alla dessa varnande månadsrapporter och tagit ansvar för den lagstadgade uppsiktsplikten?!Rapporterna har dessutom beställts direkt från kommunledningen för att hålla bun i örat efter det underskott som Alliansen lämnade efter sig på över tolv milj.

Rejdnell och Ovesson utövar en pardans på mycket svag is!

Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S)

Annons
Annons
Annons
Annons