GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sofia Hansson: Varför allt detta olämpliga beteende?

Detta vill jag tillägna de bilister som inte vet hur man parkerar sin bil. Samt de som kastar sten på danska bilister.
Ystad • Publicerad 22 juli 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sammanlagt 110 stenkastningar ingår nu i polisens utredning.
Sammanlagt 110 stenkastningar ingår nu i polisens utredning.
Foto: Helena Wennström

Mig veterligen så får man lära sig skyltar när man tar sitt körkort.

Vissa skyltar kan kanske vara svåra att komma ihåg men man kan faktiskt be om att få en broschyr där alla vägmärken finns med. Samt kan man gå in på trafikverkets hemsida och titta eller så finns ett super bra verktyg som heter google.

Gällande stenkastningen så handlar det både om vett och etikett samt trafiksäkerhet.

Att parkera som man gör i Sandhammaren är även en direkt livsfara då räddningstjänsten blir förhindrade i sitt arbete om någonting skulle hända. Tänk om det är någon i din närhet som behöver akut hjälp men på grund av att ambulansen inte kan ta sig fram så dröjer det och det kan sluta med att det sedan är för sent.

Att man ska behöva ta fler resurser från ex polismyndigheten för en sån här sak är oacceptabelt. Inom räddningstjänst och polis gör de ett fantastiskt jobb trots alla som försöker omöjliggöra på olika vis. Klaga sen inte på att det inte finns resurser.

Måhända vissa menar att i denna värme det är värt böter men är det värt att riskera människoliv för att just du ska få bada?

Gällande stenkastarna, oavsett orsak till detta rent ut sagt barnsliga beteende, så är det inte bilisternas fel vad regering och övriga politiker bestämmer.

Även där sätts nu enorma resurser som vi skulle behöva på betydligt bättre platser. Jag hoppas att kommunen/polisen tar hjälp av militären för att spana och få bukt med stenkastningen så vi kan ha våra poliser på platser där vi verkligen behöver dom.

Min uppfattning av danskar är att de är trevliga, gästvänliga och glada för öl, i alla fall många.

Jag är rätt säker på att de som kör genom Sverige inte suttit och klappat händerna när gränserna stängdes. För danskarna kör faktiskt till oss och handlar till exempel falukorv som inte finns hos dem, men även annat.

Varför detta hat och oacceptabla beteende mot våra medmänniskor? Skulle du vilja mista synen, köra av vägen etcetera för att regeringen och våra politiker har tagit enligt dig felaktiga beslut?

Jag hade i alla fall önskat att man vände sig till beslutsfattarna som faktiskt jobbar för invånarna i vårt land.

Trevlig sommar, både danskar och svenskar, och inte minst räddningstjänstspersonal och poliser i vårt land. Ni är ovärderliga, glöm aldrig det.

Sofia Hansson, Köpingebro

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer