GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sörf måste få rätt förutsättningar att hålla en god beredskap

Vi vill ge Sydöstra Skånes räddningsförbund, Sörf, rätt förutsättningar att hålla en god beredskap.
Skåne • Publicerad 19 januari 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Räddningsstationen i Vollsjö hotas.
Räddningsstationen i Vollsjö hotas.Foto: Matz Jönsson

Under hösten 2022 beslöt ägarkommunerna Ystad, Sjöbo, Simrishamn och Tomelilla att inte ge Sörf full uppräkning för kostnadsökningar under 2023.

I verksamheten kan det översättas i cirka 2.8 miljoner som behövs för att upprätthålla en god samt välfungerande räddningstjänst.

Konsekvenserna för Sörf utan uppräkning är bland annat att man kommer få säga upp 15 deltidsbrandmän men även att lägga ner en av sina mindre brandstationer.

I dagens läge med ett krig i Sveriges närhet samt en regering som vill rusta upp civilplikten, där dessutom naturkatastrofer blir en mer påtaglig del även för oss i sydöstra Skåne ser vi inte att det är läge att minska den beredskap som är avgörande för oss som lever och vistas här.

Oppositionen i Ystads kommun är åtminstone överens och beredda att ta initiativ för att vår kommun ska ta sin del av uppräkningen så att vi slipper nermontera beredskapen.

Vi är stolta över vår räddningstjänst och finner det självklart att den ska få det stöd som behövs för att utföra ett bra jobb.

Det är Sörf som står där i fronten vid en katastrof eller en olycka redo att rädda liv.

Kevin Rasmussen (S)

Eva Bramsvik-Håkansson (C)

Marina Nilsson (MP)

Rickard Axtelius ( S-ledamot SÖRF)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.