Insändare

Spjutstorp: Stor besvikelse när församlingshemmet sålts

Spjutstorp Artikeln publicerades

Att få vetskap om att vårt församlingshemmet i Spjutstorp är sålt i YA 13 januari är förvånande, oroande och en besvikelse.

Förvånande då Brösarp-Tranås församling för övrigt är informativa om sina fina verksamheter och gudstjänster.

Oroande för att Röda korset har mycket materiel där, både som tillhör föreningen och privata saker. Hur går det då med oss och vad kommer att hända med kyrkan? Det är många frågor.

Besvikelse för att inte någon från kyrkan tagit en personlig kontakt med oss i ett tidigt skede och berättat och erbjudit oss annan lokal. Gemene man läser inte kyrkans protokoll.

Vi har engagerat oss med allas våra hjärtan i detta församlingshem för att få det trivsamt och för att det inte skulle kosta för mycket för församlingen och många har även lagt en hel del av sin tid på att ställa upp för kyrkan vid olika aktiviteter.

Då känns det inte bra att bli undanhållen information. Detta tar udden av glädjen att hjälpa till.

Vid ett möte hade vi givetvis haft åsikter: Varför inte gör en om och tillbyggnad i Onslunda församlingshem (med eventuellt nyförvärv av posthuset) som är en bra byggnad och ligger betydligt mer centralt i församlingen. Det skulle kanske stanna vid halva kostnaden.

Att bygga ett kyrkans hus i Brösarp för 17 miljoner är oklokt.

Däremot har vi fått information om att all verksamhet utöver personalens arbete ska ske på frivillig basis av ekonomiska skäl. Hur går detta ihop?

Medmänsklighet i centrum.

Majken Nilsson

Gun Andersson

Carina Lassing

Siv Larsson

Ulla Larsson

Tiana Månsson

Styrelsen för Svenska Röda Korset i Spjutstorp

Kent Eklund, ordförande

Ulla-Karin Leufstedt, vice ordförande

Ordförande och vice ordförande, Spjutstorp-Onslunda PRO

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.