Annons
Insändare

Stefan Engdahl: Vare sig Socialdemokraterna eller Göran Göransson verkar vilja förstå vad jag skriver

Det är uppenbart att Socialdemokraterna inte vill förstå vad jag skriver rörande inventeringen i Sandskogen. Det gör inte Göran Göransson heller.
Ystad • Publicerad 5 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

(Replik på Socialdemokraternas inlägg ”Engdahl och Moderaterna saknar viljan att göra rätt” i YA 2 augusti samt Göran Göranssons ”En pinsam fars i kommunstyrelsen” 4 augusti)

Vi i Treklövern har ingen motvilja mot en inventering, snarare tvärt om, men det är frågan om syfte, på vilket sätt den ska genomföras, tidsutdräkt, kostnad samt vilken metod som ska användas för att resultatet ska kunna användas på önskat sett.

Annons

En inventering kan göras till låg kostnad och med små personella resurser. Då tar den dock ganska lång tid. Den kan också genomföras av inhyrda konsulter vilket går snabbare men blir dyrare. Den kan göras översiktligt och den kan göras detaljerat.

I det socialdemokratiska ledamotsinitiativet saknades uppgifter om under vilka förutsättningar inventeringen skulle göras och hur resultatet ska användas.

En beredning av ärendet borde ha genomförts innan beslut togs i kommunstyrelsen. Har vi väntat i 28 år på att inventera borde vi kunna ha tid att bereda ärendet innan vi tar beslut.

För övrigt anser jag att det viktigaste är att våra äldre får god och näringsrik mat och att det erbjuds alternativa rätter och tillval inte att vi har fler tillagningskök.

Stefan Engdahl (M)

Annons
Annons
Annons
Annons