GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stig-Arne Johansson: Kommunen är en skyddad verkstad

Jag har jobbat mer än 40 år på ett privat konkurrensutsatt företag med både uppgångar och nedgångar under årens lopp.
Ystad • Publicerad 19 januari 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nya rådhuset i Ystad
Nya rådhuset i YstadFoto: Carl Johan Engvall

Vid lågkonjunkturer organiserade företaget om och effektiviserade verksamheten, slog ihop chefsområden, erbjöd tidiga pensionsavgångar. Det kunde även bli tal om uppsägningar på grund av arbetsbrist.

Vid en kommunal verksamhet som inte är konkurrensutsatt är det lätt att verksamheten sväller och personalstyrkan växer och därmed kostnaden.

Får kommunen ekonomiska problem på grund av ökade kostnader och att budgeten inte går ihop höjer man avgifterna och gör besparingar som drabbar kommuninnevånarna. Och skulle inte detta räcka kan man ju alltid höja kommunalskatten.

Stig-Arne Johansson, Glemmingebro. Skattebetalare på landsbygden

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.