GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Styret skapar ett otryggt Skurup och skadar varumärket

I Skurups kommuns Vision 2030 står att läsa:
Skurup • Publicerad 3 juni 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skylt, skyltar, Skurup.
Skylt, skyltar, Skurup.

Skurups kommun ska vara en välkomnande, attraktiv, blomstrande och upplevelserik kommun som erbjuder unik naturmiljö och som kännetecknas av modernitet, tillväxt, positiv framtidstro och jämlikhet.

Alla aktörer medverkar till att det finns en positiv atmosfär som är utmärkande för kommunen.

Alla invånare ska känna sig trygga i sin kommun.

Vi har lyckats skapa förutsättningar för en välkomnande och attraktiv kommun när vi år 2030 har ett blomstrande och varierat näringsliv.

Skurups kommuns styre (M/C/Skp) tillsammans med Sverigedemokraterna arbetar i motsatt riktning gentemot visionen och skapar en ovälkomnande och otrygg kommun för invånare och nyanlända med bland annat polisanmälningar, utredning om husvagnsboende, förslag om tiggeriförbud för de tre tiggarna som finns i kommunen.

Vi har även gått igenom ett stängningsbelut av Slimminge byskola, ett beslut som drogs tillbaka efter massiv kritik, unga invandrare används som slagträ när statistik visar att ungdomars idrottande sjunker drastiskt.

Den så populära mötesplatsen Mötis har haft sitt sista evenemang, ett beslut av styret i kommunen.

Styret hade för avsikt att införa lokala ordningsvakter, detta trots att anmälda brott är så få att polisen inte anser att lokala ordningsvakter behövs.

Det är varken välkomnande eller medverkande till att skapa en positiv atmosfär i kommunen. Med den värdegrund som styret tillsammans med SD för fram så ser vi att det både skadar kommunens varumärke samt att det kan påverka näringslivet negativt.

Segregation och utanförskap står högre upp på agendan än integration, inkludering och välkomnande.

I många branscher råder kompetensbrist, där många nyanlända skulle få möjlighet till arbete, bland nyanlända är det många som vill starta och driva eget företag.

Centerpartiet marknadsför sig som ett småföretagarvänligt parti och de som värnar landsbygden men allt detta som styret nu arbetar för motverkar det.

Att flytta till, att starta företag i eller söka anställning i en kommun där endast en del invånare är välkomna gör att många avstår.

Hur ska Skurup uppnå målet med 18 000 invånare då varumärket dras i sank med denna värdegrund som nu förs fram?

Hur ska näringslivet finna kompetens och arbetskraft när ett välkomnande samhälle inte gäller alla?

Hur kan Centerpartiet som värnar landsbygdens överlevnad och inte minst småföretagarnas förutsättningar och tillväxt så medvetet motarbeta dess chanser till överlevnad och tillväxt genom att samarbeta med partier som driver politik som skadar varumärket Skurup och skapar en mycket otrygg tillvaro, inte minst för nyanlända?

Det är inte tillräckligt att bara bygga bostäder och skolor. Skurup behöver en human värdegrund där alla är välkomna att bo, starta företag och jobba oavsett i vilket land man såg dagen ljus för första gången. Då vi inkluderar blir människor tryggare.

Jeanette Bohman (L)

Eva Hallmer Lindahl (L)

Kerstin Peterson-Brodda (L)

Anders Bengtsson (L)

Katarina Juringe (L)

Liberalerna i Skurup

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.