Annons
Insändare

Styrgruppen Hjärtat: Fler ska lockas att vistas i centrala Ystad

Vi vill rikta ett stort tack till Petter Birgersson för att han lyfter fram det som vi i projektet Hjärtat i Ystad arbetar med just nu – att skapa delaktighet, en ökad upplevd trygghet, förståelse, engagemang och gemenskap för Ystads stadskärnas fortsatta utveckling.
Ystad • Publicerad 9 november 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alltför vanlig skylt i stadskärnan.
Alltför vanlig skylt i stadskärnan.Foto: Henrik Montgomery/TT

Vi delar fullständigt din åsikt om att stadskärnan inte kommer att se ut som den gjort tidigare, och just därför är det av yttersta vikt att vi alla är med och påverkar riktningen som vi vill att Ystad ska ta.

Projektet Hjärtat i Ystad är resultatet av samverkan mellan Ystads kommun och Ystad i centrum. Målet med projektet är att locka fler människor till att vistas i centrala Ystad, att få dem att tillbringa längre tid i vår stad och att detta i sin tur ska leda till ökad omsättning för de företag och verksamheter som är finns i stadskärnan.

Annons

Ett stort antal aktörer, inklusive företagare, föreningsaktiva, butiksinnehavare, fastighetsägare, kafé- och restaurangägare, offentliga representanter, politiker från både majoriteten och oppositionen, samt tjänstepersoner från olika kommunala verksamheter har engagerat sig i att ta fram en gemensam plattform med de definierade målen.

Tre fokusgrupper och en styrgrupp bestående av personer från alla ovan nämnda organisationer och branscher är nu i gång och arbetar intensivt mot de mål som satts upp.

Fokusgrupperna är Utformning & tillgänglighet, Utbud & arrangemang samt Trygghet. Arbetet i fokusgrupperna utgår från att på ett hållbart sätt skapa attraktivitet i stadskärnan på lång sikt, men också med aktiviteter som kan implementeras snabbt.

Att vara med och påverka riktningen och innehållet för stadskärnan i vår fantastiska stad är en viktig uppgift. Men Ystad är inte komplett utan vår lokalbefolkning, våra besökare, näringsidkare och alla som på något sätt har en relation till staden.

Därför är det vår gemensamma uppgift att bära Hjärtat i Ystad.

Tillsammans formar vi Ystads framtid och gör den ännu mer blomstrande och inkluderande.

Låt oss fortsätta att arbeta tillsammans för att bevara och utveckla stadskärnan i Ystad, så att den blir mer attraktiv än någonsin.

Inte som det såg ut tidigare utan så som vi vill att den ska se ut i framtiden.

För styrgruppen Hjärtat i Ystad

Martin Hansson, ordförande i Ystad i Centrum

Annons

Johan Mars-Österberg, näringslivschef Ystads kommun

Per-Olof Lind (L)

Mårten Mårtensson (S)

Håkan Thorén Damm (KD)

Annons
Annons
Annons
Annons