GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sven Persson: Det finns moderater som inte tycker styrets hantering av Sandskogen är OK

Jan Åke Isaksson (SD) skriver (”Misstolkningarnas tid borde vara förbi” i YA 26 oktober) att denna kupp från socialdemokraterna som du känner att det är har fått honom att tänka på ekonomin i Ystad kommun.
Ystad • Publicerad 31 oktober 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I Sandskogen finns många exempel på att stugägare har anlagt uppfarter och trädgårdar långt mer än de tillåtna sex meterna från byggnaden.
I Sandskogen finns många exempel på att stugägare har anlagt uppfarter och trädgårdar långt mer än de tillåtna sex meterna från byggnaden.Foto: Peter Hellemarck

Jan-Åke Isaksson vill att det ska vara ekonomiskt försvarbar. Det är bra menJan-Åke Isaksson måste höjt på ögonbrynen när Paula Nilsson (M) påstod att det kostar 1,75 miljoner och tar upp till två år och inventera, enligt förvaltningen.

Det hade varit på sin plats att vi fick ta del av hur förvaltningen har räknat. Det hade även varit intressant att läsa Tyrèns rapport innan kommunen justerade den till Gunillas Anderssons fördel angående Sjömansgatan.

Men det det spelar ingen roll hur Sverigedemokraterna tänker och vill, för nu har Paula Nilsson gått ut och sagt (YA 28 oktober) att från styrets sida är det punkt i denna fråga. Gäller det även SD då, eftersom det partiet ingår där? Jag hoppas att Sverigedemokraterna fick vara med i detta beslut – annars är det ett taskigt uttalande från hennes sida.

Att det kostar pengar förstår alla. Lindahls advokatbyrå kom fram till att all tjuvad mark ska återlämnas. Tyrèns kommer fram till samma sak, men då kan kommunen få inskrivet i uppdraget att toppolitikernas fastigheter utgör ett lyft för Sandskogen och får då inte räknas med. Det hände med Sjömansgatan och det har kostat enorma summor.

För kommunen som markförvaltare gör bara kontroller när överlåtelser av stugor sker, genom försäljning eller arv – smart eller dumt vet jag inte. Men även i Moderaterna måste detta vara obekvämt.

Stefan Engdal (M) föreslog att man skulle anmäla alla marktjuvar, och då skickar myndighetsnämnden ut en inspektör och kontrollerar detta. Det är en jättebra ide men det är inte billigt det heller och ni kan ju gissa vem jag kommer att anmäla? Eller man ska anmäla alla ute i Sandskogen så löser det inventeringen?

Men en sak är säker – det finns moderata politiker som inte tycker detta är okej. Jag har trots allt fortfarande vänner kvar i Moderaterna.

Sven Persson, Lund/Nybrostrand

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.