Annons
Insändare

Sven Persson: Jag har anmält samtliga stugor i Sandskogen

Hans Christersson anser inte att det är en bra idé att stugägarna ska anmäla varandra, det håller jag med om och det skapar bara dålig grannsämja. Så jag har gjort det istället, samtliga fastigheter på Sandskogen 2:6. Nu får vi se om en inspektör dyker upp och de som följer regler och avtal behöver in oroa sig.
Ystad • Publicerad 9 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ystads sandskog
Sandskogen
trädgård
arrendetomt
Plantering
Ystads sandskog Sandskogen trädgård arrendetomt PlanteringFoto: Peter Hellemarck

Detta var Stefan Engdals idé på kommunfullmäktige och det är otroligt vilken bra idé det är. Men nu är det upp till bevis.

Min första insändare i YA var ”De beter sig som ett stort land i öst” och det var tråkigt att behöva skriva. Men styret försöker bara mörka och kräva punkt i frågor som väcker misstänkt korruption.

Annons

Att Paula Nilsson blev kommunalråd förvånade många av oss när vi trodde det skulle bli någon annan (en man), så även i partierna trollas det och trixas. Jag har även tänkt att anmäla till nationella antikorruptionsgruppen.

Men jag vill ändå veta hur Paula Nilsson kom fram till att det kostar 1,75 miljoner och att det tar upp till två år att inventera Sandskogen. Detta känns som det är taget i luften för att skrämmas i dessa besparingstider.

Är inte detta ”otillbörligt utnyttjande av ställning för egen eller annans vinning” vilket enligt lagen är korruption.

Det talas om diverse besparingar i kommunen och de stora förlorarna är våra barn och barnbarn, men jag satte kaffet i halsen när jag fick höra att Ystad anställt en destinationsstrateg.

Min första fråga var ”vad är detta för något”? Ingen av de jag frågade hade nån aning. En del trodde att det hade med Gotland att göra med tanke att det står Destination Gotland på färjorna.

Jag googlade det och det har med turism och sådant att göra och då i Norrland. Dessa ”vansinnes-anställningar” måste få ett slut.

Det är inte försvarbart att spara på barnen och sen slänga ut pengar på turistinformation och strateger hit och dit.

Ystad som turistort säljer sig själv med tanke på Wallander och allt annat fantastiskt här finns (än så länge).

Sven Persson, Lund/Nybrostrand

Annons
Annons
Annons
Annons