Annons
Insändare

Sven Persson: Kan man bre ut sig på Sjömansgatan så kan man väl i Sandskogen...?

Jag läser ett svar där treklövern försvarar varför Sandskogen inte inventeras, och man kan undra om Stefan Engdahl varit och tittat hur det ser ut i Sandskogen. (”Inga otillbörliga kopplingar när treklövern tar beslut”)
Ystad • Publicerad 2 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att treklövern vill värna om skattemedel är lika förvånande när man skyfflat ut skattepengar på utredningar till marktjuvar och det fortsätter än idag.

Nej som vanligt när det gäller treklövern ligger något annat bakom och det heter egenintresse och det har tyvärr tagit över.

Annons

De flesta sköter sig och följer arrendeavtalet men när man frågar vem som har det som sticker ut och har brett ut sig blir man inte förvånad.

Men kan man bre ut sig på Sjömansgatan så varför inte i Sandskogen, och är där träd i vägen och skymmer solen eller utsikten så sågar vi ner det.

Man kan fråga sig om Treklövern har något att komma med till valet i kommunen, nu när ni har facit i hand.

Man kan skylla på att det ena partiet har bidragit till höga elkostnader och bränslekostnader, men detta handlar om Ystads kommun och där måste till en förändring även om man inte röstar på samma färg i riksdagen.

Jag har alltid varit blå men har fått ändra mig när det kommer till Ystad och även Lund.

Att Treklövern vill värna om Ystads ekonomi och är snabb att påtala att kommunen är skuldsatt så de måste sälja av fastigheter, och sen hyra tillbaka för många miljoner är ingen bra lösning.

Tittar man på kommunens fastighetsinnehav blir man imponerad och värdet på dessa är enormt mycket mer än skulden kommunen har, och är då en stabil borgen för framtiden och Ystadsborna får ha kvar det i sin ägo.

Hos förvaltningsrätten kan man överklaga beslut som man tycker kommunen tagit felaktigt, vilket är tur att det finns så lagligheten prövas.

Treklövern har ett antal fall där som även egna partikamrater vänt sig till och det borgar inte för ett stabilt styre när man måste ta till detta.

Det finns mycket att tänka på till valet och man får inte glömma regionvalet som handlar om vår sjukvård. Det hade varit bäst om den blev i statlig regi igen.

Sven Persson, Lund/Nybrostrand

Annons
Annons
Annons
Annons