GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sven Persson: Ystad behöver en stark opposition

Treklövern har blivit starkare i Ystad och Sverigedemokraterna ökade mest så vi får hoppas att SD då tar plats i framsätet och inte låter de andra köra över partiet.
Ystad • Publicerad 17 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Två avhopp i kommunfullmäktige har skett under mandatperioden. Men det medförde inget maktskifte, menar Cecilia Magnusson-Svärd.
Två avhopp i kommunfullmäktige har skett under mandatperioden. Men det medförde inget maktskifte, menar Cecilia Magnusson-Svärd.

De andra får då titta på vad som gott fel och byta ut ledare för respektive parti.

Socialdemokraterna borde låta Kevin Rasmussen leda och Centern borde ha Eva Bramsvik-Håkansson, för utan dessa hade valet varit total katastrof för båda partierna. Jag själv tycker att Socialdemokraterna borde varit tuffare och blir det med Kevin Rasmussen.

En svag opposition innebär att alla idiotiska förslag som annars hade stoppats av en stark opposition nu kommer fritt fram att genomföra.

Ystads kommunala fastigheter kommer säljas ut till reapriser och hyras tillbaka för mångmiljonbelopp och så har redan skett.

Först ut blir väl Ystad Saltsjöbad som kommer säljas, inte arenan som blöder skattemedel varje år och för säkerhets skull vill treklövern bygga en multiarena som kommer att blöda ännu mer.

Jag tror inte många moderater lever efter sin egen politik – hyra istället för äga nej – de vet att fastigheter består i värde eller ökar markant som de gjort hittills.

Tramset med med cykelförbudet på gågatan kommer att fortsätta och blir säkerligen ett nytt aprilskämt av YA. Kommunalrådet sitter kvar och jag har försökt hitta något som hon gjort som sticker ut men det är svårt, förutom att gå på handboll.

Nästa ordförande kommunfullmäktige blir säkert Stefan Engdahl och han är den enda som kan axla posten av moderaterna och det kommer åtminstone vara bättre än sittande.

Henrik Plantin har försökt på alla vis råda talare att vara tysta och inte göra sin röst hörd och det är illa. Jag tänker på vänsterpartisten angående socialförvaltningen, där de anställda flyr för att detta missköts totalt från styrets sida.

Så byt ledare på oppositionen så ni blir starka och handlingskraftiga till nästa val. Där kommer att vara mycket att städa upp efter ytterligare fyra år.

Tack och lov kan jag välja var jag betalar skatt och det är definitivt inte i Ystad.

Sven Persson, Lund/Nybrostrand

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.