GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sverigedemokrater (SD): Att sätta etikett på människor utifrån sexuella läggning är att förminska

Svar till Adrian Magnusson (S) och hans inlägg ”I ystads kommun ska även HBTQ--personer vara välkomna” i YA 26 maj.
Regnbågsflaggan signalerar öppenhet.
Regnbågsflaggan signalerar öppenhet.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det stämmer som Adrian Magnusson (S) skrev i sin insändare att vi var det enda parti som röstade emot detta ärende i kommunstyrelsen,. Delvis på grund av det ekonomiska kärva läget som Ystad kommun fortfarande befinner sig i.

Om man däremot fortsätter att läsa vår reservation från just det mötet så får man reda på ytterligare saker som gör att Sverigedemokraterna är mycket tveksamma till dylika förslag. Hade du gjort detta, Adrian Magnusson, så hade du sluppit spekulera så mycket. Det står nämligen följande:

I Sverige ska ingen diskrimineras utifrån de sju diskrimineringsgrunderna i diskrimineringslagen, ej heller utifrån politisk åsikt. Vidare står att läsa: Med kommunens värdegrund som alla nyligen har fått utbildning i anser vi Sverigedemokrater att det är en fulländad utbildning.

Inom den pedagogiska utbildningen så har de garanterat fått utbildning inom den svenska värdegrunden, därför anser vi Sverigedemokrater att ärendet ska avslås.

Kan det bli mycket tydligare än så här?

Vi utbildar alltså personal inom kommunen i värdegrund och bemötande, räcker inte detta?

Tydligen inte enligt de övriga partierna, men för oss är det en fullgod utbildning.

När det gäller bemötande så skulle jag vilja framhäva att enligt Sverigedemokraterna så ska alla kommunmedborgare behandlas och bemötas lika, alltså helt efter likställighetsprincipen och inget annat. I de övriga partiernas Ystad så ska alla bemötas lika, framför allt vissa.

Några i kommunen skulle behöva en generell utbildning i mänskligt bemötande.

Sedan skulle vi vilja ställa en fråga till Adrian Magnusson med flera.

När ni möter en kommuninvånare, är det första ni gör då att fråga vilken sexuell läggning denna person har? Det kan vara väldigt kränkande att få denna frågan.

Det ska vara en självklarhet att alla ska behandlas lika utan att sätta en ”etikett” på vissa grupper så som samhället gör i dag. Att sätta ”etikett” på människor utifrån deras sexuella läggning anser vi är att förminska dessa personer och göra dessa till onormala vilket de absolut inte är.

Vi har ställt samma fråga inom region Skåne men där bemöts vi av tystnad. Hoppas på bättre tur i Ystad kommun.

Paul Svensson, Sofia Hansson, Sverigedemokraterna

Läs mer