Annons
Insändare

Thomas Gillberg: Ystad riskerar att allvarligt skadas i Göran Göranssons lekstuga

Göran Göransson, politisk vilde, skapar nu kaos inom politiken i Ystad men han sitter också som ordförande i den stora och viktiga barn- och utbildningsnämnden.
Ystad • Publicerad 9 december 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Majoritetsvändning i halvtid.
Majoritetsvändning i halvtid.Foto: Sprisse Nilsson

Senast i kommunfullmäktige så ordnade han med en budgetbingo som slutade med att Göransson röstade tillsammans med Vänstern på Socialdemokraternas, Centerns och Miljöpartets budget som därmed fick majoritet.

Efteråt meddelade Göran Göransson: ”Det handlade inte om pengar utan om förtroende”. Göransson saknade nämligen förtroende för det Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterma i styret som han själv gått till val tillsammans med.

Annons

Han känner sig kränkt men påstår sig nu företräda de väljare som gett honom förtroende i valet 2018.

Gott nog, men hur ser då detta väljaremandat ut? Göransson företrädde Kristdemokraterna i valet och sitter på ett mandat från dem, men partiet saknar nu förtroende för honom, även på riksnivå, och har uteslutit honom från partiet.

Ett annat sätt att utläsa en politikers väljarestöd är att se på antalet personröster.

I valet till Ystads kommunfullmäktige så fick Göransson 73 personröster, och det motsvarar 0,35 procent av alla 20 667 som valde att rösta.

Räknar man bort antalet gratisröster som partiernas första namn alltid får, hans familj och närmaste vänkrets så återstår inte fler än vad en random, coronakrisande, fotbollsförening på Österlen kan skrapa samman till sin a-lagstrupp.

Jag vet inte vad som har hänt mellan Göran Göransson och hans tidigare allierade och jag bryr mig faktiskt inte, men just nu riskerar Ystads kommun att allvarligt skadas av denna ovärdiga politiska lekstuga.

Det är nu dags för Göran Göransson att kliva ner från sin höga häst och bedriva sin personliga vendetta utanför politiken. För något större väljarestöd, för sitt agerande, det har han åtminstone inte.

Thomas Gillberg, Politiskt obunden skattebetalare, Ystads kommun

Annons
Annons
Annons
Annons