GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Thomas Leandersson: Mitt Tomelilla – var blev du av?

Varje gång jag kommer till korsningen Östergatan och Brogatan i Tomelilla (mitt emot ST1), så ser jag ett gott exempel på förslumningen av Tomelilla centrum.
Tomelilla • Publicerad 22 februari 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hörnet Östergatan Brogatan i Tomelilla.
Hörnet Östergatan Brogatan i Tomelilla.
Foto: Mark Hanlon

Skyltfönster och vanliga fönster upp till vinden igensatta av filtar och pappbitar för att hålla kyla och väta och insyn borta för hyresgästerna.

Har kommunen med samhällsbyggnadsnämnd, socialnämnd, miljöförbund, och räddningsförbund ingen tillsynsplikt att fastigheter är av godkänt skick att användas för bostäder?

Från Österlens handelscentrum som Tomelilla en gång var med sitt välskötta centrum med fina gator, öppna affärer, lummiga träd och vackra välskötta planteringar till dagens bedagade något förslummade centrum i Tomelilla, är steget långt. Endast planteringen framför kommunhuset sköts lika fint än idag.

Det pratas mycket om att skapa utrymmen för människor att leva, tillväxt och digitalisering, man åker på kurser långt iväg men lokalt händer inget.

Underhåll av kommunala fastigheter och bad är eftersatt. Borde inte kommunledning och ansvariga verkligen titta sig runt omkring på hemmaplan och ta krafttag för att rädda infrastrukturen i centralorten.

Thomas Leandersson

Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.