Insändare

Thomas Leandersson: Mitt Tomelilla – var blev du av?

Tomelilla Artikeln publicerades
Hörnet Östergatan Brogatan i Tomelilla.
Foto: Mark Hanlon
Hörnet Östergatan Brogatan i Tomelilla.

Varje gång jag kommer till korsningen Östergatan och Brogatan i Tomelilla (mitt emot ST1), så ser jag ett gott exempel på förslumningen av Tomelilla centrum.

Skyltfönster och vanliga fönster upp till vinden igensatta av filtar och pappbitar för att hålla kyla och väta och insyn borta för hyresgästerna.

Har kommunen med samhällsbyggnadsnämnd, socialnämnd, miljöförbund, och räddningsförbund ingen tillsynsplikt att fastigheter är av godkänt skick att användas för bostäder?

Från Österlens handelscentrum som Tomelilla en gång var med sitt välskötta centrum med fina gator, öppna affärer, lummiga träd och vackra välskötta planteringar till dagens bedagade något förslummade centrum i Tomelilla, är steget långt. Endast planteringen framför kommunhuset sköts lika fint än idag.

Det pratas mycket om att skapa utrymmen för människor att leva, tillväxt och digitalisering, man åker på kurser långt iväg men lokalt händer inget.

Underhåll av kommunala fastigheter och bad är eftersatt. Borde inte kommunledning och ansvariga verkligen titta sig runt omkring på hemmaplan och ta krafttag för att rädda infrastrukturen i centralorten.

Thomas Leandersson

Tomelilla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.