Annons
Insändare

Thomas Nilsson: Ta inte död på glädjen – ni har själva valt att bosätta er i stadskärnan

Enligt min mening så är det upp till var och en att besluta var man vill bosätta sig. Väljer man att slå ner bopålarna i en stadskärna så accepterar man också att man bor nära andra människor. De kommer att föra oväsen av olika slag.
Ystad • Publicerad 3 maj 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kämpa på, Stefan Möller. Du är en glädjespridare, anar Thomas Nilsson.
Kämpa på, Stefan Möller. Du är en glädjespridare, anar Thomas Nilsson.Foto: Lennart Larsson

De kommer att skrika av glädje, av sorg, skratta, sjunga, ja föra oväsen på en massa olika sätt.

Det här väljer man att stå ut med när man bosätter sig centralt i en stad. Känner man att det är ett problem så föreslår jag att man istället väljer ett boende utanför tätorten.

Annons

Möllers bryggeri har de senaste åren blivit utsatta för en hel del påhopp. Bland annat från Sekelgårdens ägare som för ett par år sedan även klagade på lurblåsarens tutande. Har man så låg toleransnivå så har man verkligen hamnat fel.

Jag tycker att Ystads kommun viker sig för lätt för den här typen av klagomål. Sekelgården får väl skriva i annonseringen, precis som man själv läser i andra hotellbeskrivningar, att visst störande ljud kan förekomma. Inget konstigt med det när man bor centralt.

Vi som bor i Ystad vill ha en levande stadskärna där man kan trivas, dag som natt. Därför är det viktigt att göra det lätt för näringsidkarna att underhålla både oss och stadens besökare.

En liten andel av stadens boende och besökare ska inte få ta död på glädjen!

Kämpa på Möller. Du är en glädjespridare.

Thomas Nilsson, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons