GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Thony Blomgren (SD): Resursslöseri i Tomelilla kommun

Vid Samhällsbyggnadsnämndens möte i fredags fanns punkten med om Miljöpartiets motion – att förvaltningen ska identifiera fastigheter med hög energiförbrukning samt redovisa utfall – helt kortfattat.
Tomelilla • Publicerad 4 mars 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Välkommen till TOMelilla eller TomeLILLa.
Välkommen till TOMelilla eller TomeLILLa.

Detta ställde förvaltningen sig positiv till, dock med reservationen att välja ut de fem sämsta fastigheterna.

Undertecknad yrkade på avslag eftersom kommunstyrelsen i onsdags beslutade att uppdra åt samma förvaltning att upprätta en underhållsplan och införskaffa ett riktigt underhållsprogram för att bedriva sin underhållsplanering professionellt och systematiskt.

Genom att ha ett riktigt underhållsprogram så vet man vad som finns i sina fastigheter, inte minst ifråga om energiprestanda, vilket man kan ta fram i sitt nya moderna underhållsprogram. Det vill säga, Miljöpartiets motion var ett bra initiativ tills i onsdags då den blev överflödig eftersom beslut om införande av en riktig underhållsplan togs av kommunstyrelsen.

Det synnerliga oförnuftiga och resurskrävande att utöva samma sak parallellt informerade, argumenterade och framförde undertecknad tydligt, men de rödgröna samt Alliansen valde ändå att ställa sig bakom motionären med förvaltningens justering, utan några egentliga argument annat än ”Lyssna-för-bövelen-inte på-SD, oavsett-argumentet”.

Sverigedemokraterna ställer sig, nu som i framtiden, helt emot de rödgröna och Alliansens ofta lättsinniga sätt att hantera skattebetalarnas medel på, troligen baserad på sin eviga aversion mot Tomelilla kommuns största parti.

En följdreflektion är att förvaltningen bevisligen redan känner till kommunens fem sämsta fastigheter, varför inte se över dessa omedelbart likväl? För resurser, såväl ekonomiska- som personella, verkar man i vart fall inte sakna.

Thony Blomgren

SD, Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.