GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Thorleif Nilsen: Fel påståenden om Capio

Svar på insändare författad av Leif Lindstrand och Jan Björk, publicerad i Ystads Allehanda 13 januari med rubriken ”Hur kunde vi förlora specialistvården?”.
Simrishamn • Publicerad 19 januari 2023
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kollage: Specialistvård flyttar från Simrishamn till Skurup. Capio Geriatrik som tog över driften av Simrishamns sjukhus förra året förlorade upphandlingen om ortopedi, gynekologi och öron-näsa-hals. I februari nästa tas verksamheten över av företaget Vimera som öppnar i Skurup.
Kollage: Specialistvård flyttar från Simrishamn till Skurup. Capio Geriatrik som tog över driften av Simrishamns sjukhus förra året förlorade upphandlingen om ortopedi, gynekologi och öron-näsa-hals. I februari nästa tas verksamheten över av företaget Vimera som öppnar i Skurup.

Insändarförfattarna beklagar resultatet av den upphandling som lett till att en del verksamheter flyttas till från Simrishamn till andra delar av Skåne.

Inom Capio tycker vi naturligtvis att det är tråkigt att vi inte lyckades vinna upphandlingen och därmed kunna fortsätta den resa vi startade för att erbjuda Österlens befolkning en god och tillgänglig sjukvård av högsta kvalitet.

Vi förstår däremot inte hur Lindstrand och Björk kan dra slutsatsen att en förlorad upphandling för Capio skulle innebära att Capio ”styr och ställer som de vill”. Motsatsen torde vara en mer rättvis beskrivning av verkligheten då vi genom den förlorade upphandlingen inte kan fortsätta bedriva den verksamhet vi investerat i, såväl finansiellt som personellt.

Ett annat påstående från insändarförfattarna är att vi skulle slänga fullt fungerande utrustning istället för att sälja den till övertagande aktör. Det är ett grundlöst påstående.

Utrustningen är av äldre karaktär och utrangerad. Om Capio vunnit upphandlingen hade vi behövt investera i helt ny utrustning men den som finns kvar kan användas vid akuta behov eller delvis användas på andra mottagningar.

Att slänga den har det aldrig varit tal om.

Thorleif Nilsen, Affärsområdeschef Äldre och mobil vård, Capio

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.