GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tina Bergström-Darell (S): Björn Ranelid borde lära sig hur politiken fungerar

Inför varje politiskt möte har vi socialdemokrater gruppmöten där vi bestämmer hur vi ska hantera frågorna som står på dagordningen.
Tomelilla • Publicerad 18 maj 2021 • Uppdaterad 18 maj 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Björn Ranelid viger sitt första par.
Björn Ranelid viger sitt första par.
Foto: Mark Hanlon

Vi bestämmer också vem av oss som ska argumentera i frågor där vi tycker annorlunda än alliansen.

Nu blev det undertecknad som skulle ta frågan 3 maj på kommunfullmäktige angående förlängt förordnande av Björn Ranelid som borgerlig vigselförrättare.

Vi anser att förordnande som borgerlig vigselförrättare ska ansökas hos den kommun man bor i oavsett om man heter Björn Ranelid eller Kalle Karlsson. Detta är inget konstigt, så resonerar de flesta kommuner i Sverige.

Vi gjorde inga personangrepp om Björn Ranelid skötte sitt uppdrag eller inte utan höll oss till sakfrågan.

Tyvärr har Björn Ranelid gått hårt åt mig som persona både i YA och Kvällsposten, utan att över huvud taget veta vem jag är. Hans uttalande om avund och hat talar sitt språk.

Jag förde partiets ståndpunkt i sakfrågan, och om Björn Ranelid väljer sina strider rätt så väljer vi inom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet att driva våra ståndpunkter i politiska kommunala frågor.

För Socialdemokraterna i Tomelilla

Tina Bergström-Darrell

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.