GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tina Bergström-Darell (S) och Sara Anhedel (S): Äntligen är aktivitetsparken på plats

Äntligen. Så kan vi sammanfatta känsla när aktivitetsparken i Tomelilla nu är plats.
Tomelilla • Publicerad 8 september 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Aktivitetspark är redan fylld av aktivitet – trots att bygget fortfarande pågår.
Aktivitetspark är redan fylld av aktivitet – trots att bygget fortfarande pågår.
Foto: Henrik Ekblom Ystén

Socialdemokraterna i Tomelilla började redan för tio år sedan driva frågan om en skatepark i Tomelilla. Intresset för skate var stort bland ungdomar, men de tvingades åka till Ystad eller Malmö för att åka.

Trots många möten med intresserade ungdomar och att kontakter togs med företag som byggde skateparker har ingenting hänt.

Vid budgetförhandlingarna i november 2014 gjorde vi en deal med alliansen och det avsattes pengar till en skatepark. Konkreta förslag fanns gällande storlek och placering. Men plötsligt var pengarna ”borta” och besvikelsen blev stor, både hos oss och ungdomarna.

Vi har under dessa tio års kamp, gång på gång fått höra från borgarna och andra i samhället att ungdomars intresse för skate har svalnat och att en investering på 2,5 miljoner kronor i en aktivitetspark är bortkastade pengar.

Det är därför med stolthet vi nu ser hur kommunens barn och unga, långt innan aktivitetsparkens invigning, med stor glädje använder sig av parken både med skatebrädor och kickbikes.

Även om vi tycker det är önskvärt att barn och unga engagerar sig i föreningslivet så vet vi att alla inte är intresserade av fotboll, bordtennis eller handboll.

Nu har dessa ungdomar fått en naturlig plats i vår kommun att utöva sitt intresse. Det viktigaste för oss är att ungdomarna är aktiva.

Vi ser den aktivitetspark som nu står färdig som ett första steg som successivt kan utökas med fler aktiviteter i dialog med kommunens ungdomar och efter deras intresse när medel och förutsättningar finns.

Till dess önskar vi er alla mycket glädje i aktivitetsparken.

Socialdemokraterna i Tomelilla

Tina Bergström-Darell (S)

Andre vice ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Sara Anheden (S)

Andre vice ordförande kommunstyrelsen

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.