Annons
Insändare

Torsten Erlandsson: Dumt och kostsamt längs kustvägen, oavsett sida

Tack Per-Göran Nilsson för ditt inlägg i fredagens YA angående en möjlig cykelväg för att ta sig från Hammar till Skillinge. Själv har jag vid ett antal tillfälle cyklat exakt den beskrivna vägen och njutit av den fagra naturen och samtidigt känt mig befriad från biltrafik och andra stressmoment.
Österlen • Publicerad 11 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om man drar cykelleden längs befintliga småvägar passerar man bland annat byn Peppinge, strax norr om Kåseberga.Foto: Sprisse Nilsson

Ett par gånger har jag då cyklat ner till Kåseberga för att käka. Med detta vill jag ha sagt att kusten ligger bara cirka 2 kilometer från vägen och är alltså en fullt acceptabel avvikelse att göra.

Låt oss enas och stå bakom Per-Görans förslag. Låt oss tala om för myndigheter att det de kivar om, nämligen söder eller norr om kustvägen, i båda fallen är dumma och kostsamma förslag.

Annons

Ansvariga i Ystads och Simrishamns kommuner – gör om och gör rätt. Det finns naturligtvis praktiska och kanske även juridiska problem, men det kan ni säkert lösa med lite god vilja.

Vinningen är stor: en vackrare och skönare sträckning, en besparing i 100-miljonersklassen och betydligt snabbare genomföring.

Kanske så snabb så att en blivande 86-åring hinner få njuta av en bra cykelväg genom det fagra Österlen.

Hoppas att förnuftet får råda.

Torsten Erlandsson, glad cykelfantast.

Annons
Annons
Annons
Annons