GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Torsten Erlandsson: Dumt och kostsamt längs kustvägen, oavsett sida

Tack Per-Göran Nilsson för ditt inlägg i fredagens YA angående en möjlig cykelväg för att ta sig från Hammar till Skillinge. Själv har jag vid ett antal tillfälle cyklat exakt den beskrivna vägen och njutit av den fagra naturen och samtidigt känt mig befriad från biltrafik och andra stressmoment.
Österlen • Publicerad 11 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om man drar cykelleden längs befintliga småvägar passerar man bland annat byn Peppinge, strax norr om Kåseberga.
Om man drar cykelleden längs befintliga småvägar passerar man bland annat byn Peppinge, strax norr om Kåseberga.Foto: Sprisse Nilsson

Ett par gånger har jag då cyklat ner till Kåseberga för att käka. Med detta vill jag ha sagt att kusten ligger bara cirka 2 kilometer från vägen och är alltså en fullt acceptabel avvikelse att göra.

Låt oss enas och stå bakom Per-Görans förslag. Låt oss tala om för myndigheter att det de kivar om, nämligen söder eller norr om kustvägen, i båda fallen är dumma och kostsamma förslag.

Ansvariga i Ystads och Simrishamns kommuner – gör om och gör rätt. Det finns naturligtvis praktiska och kanske även juridiska problem, men det kan ni säkert lösa med lite god vilja.

Vinningen är stor: en vackrare och skönare sträckning, en besparing i 100-miljonersklassen och betydligt snabbare genomföring.

Kanske så snabb så att en blivande 86-åring hinner få njuta av en bra cykelväg genom det fagra Österlen.

Hoppas att förnuftet får råda.

Torsten Erlandsson, glad cykelfantast.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.