Annons
Insändare

Tove jeppsson: Mobbningen får allt större konsekvenser

Det är för mycket mobbing i samhället och det får allt större konsekvenser. Det måste få ett slut.
Skåne • Publicerad 14 december 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mobbningen via sociala medier blir allt mer utbredd.
Mobbningen via sociala medier blir allt mer utbredd.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Tänk att vakna upp och veta hur ens kompis eller någon annan blir grovt mobbad överallt vi vet ju inte hur det känns så varför ska vi göra de varför ska vi starta det, det måste få ett slut.

Vi folket, föräldrar och andra måste ta detta vidare. Det räcker bara inte att ringa till skolan eller mobbarnas föräldrar – det händer inget. Vi måste ta detta på allvar, annars kommer det komma konsekvenser och mobbarna måste lära sig en läxa.

Annons

Vi måste ta detta på allvar – barn eller äldre mår inte bra, och mobbning leder till självskador, ätstörningar och även självmord. Vi kan inte bara låta det vara och sen glömma.

Om vi inte tar det på allvar så kommer de bara fortsätta att mobba och då mår barnet eller äldre inte bra och deras hälsa kommer gå ner de kommer då kanske sluta äta och sova på dagarna och uppe på nätterna och de är viktigt att barnens hälsa är bra.

Vi tror att det kommer lösas om vi kontaktar föräldrarna. Men mobbarna kommer bli surare på offret de mobbar och mobbar de mera om det händer en gång så måste vi komma på ett sätt att lösa det på för om vi inte löser det på en gång så kommer det vara allvarliga konsekvenser som vi kommer ångra så jag tycker att vi alla måste ta detta tillfället för alla som har blivit eller är mobbade eller känner någon som är mobbad att vi tar detta på allvar.

Jag tycker att detta borde ta slut det kan inte fortsätta så här det måste föras vidare! Annars kommer där inte hända något vi måste ta detta på allvar annars kommer dem inte må bra och de måste VI förändra

Tove jeppsson, Stiby, Gärsnäs

Annons
Annons
Annons
Annons