GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ulf Jobacker: Sydkusten behöver ny energi

Energivision Syd är en förening som fungerar som en oberoende tankesmedja för förnybar energi i Skurups och Trelleborgs kommuner.
Skurup • Publicerad 10 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Så här kan vindkraftsparken Sydkustens vind som företaget Kustvind vill bygga se ut från stranden vid Abbekås, enligt en visualisering som företaget Falovind tagit fram.
Så här kan vindkraftsparken Sydkustens vind som företaget Kustvind vill bygga se ut från stranden vid Abbekås, enligt en visualisering som företaget Falovind tagit fram.Foto: Falovind

Vi tycker att kommunpolitikerna behöver ta energifrågan på större allvar. Därför vill vi fortsätta utreda och snabba på alla pågående och nya projekt för ny ren elproduktion.

Alla partier har fått frågan om hur de vill ta tillvara de lokala förutsättningarna för att säkra framtidens energiförsörjning.

Vi har hittills fått positiv respons från Centerpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna men vill föra dialog med alla partier.

Var och en som tycker frågan är viktig kan hjälpa till genom att fråga politikerna. Gör det du också!

Ulf Jobacker, Ordförande Energivision Syd

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.