GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ulla Andersson: Fula höghus förstör min havspromenad

Jag flyttade till Ystad för ett par år sedan. Jag tycker det är en fantastisk stad, fin gammal bebyggelse och härlig natur, bra och många gång- och cykelvägar, skogs- och strandpromenader och så detta vidöppna fantastiska hav.
Ystad • Publicerad 8 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Höghus byggs på Edvinshem nära havet, Ystad
Höghus byggs på Edvinshem nära havet, Ystad

Jag bor uppe vid Edvinshem och tar promenader ner till havet och gångstigarna där flera gånger i veckan. Långt innan man kommer ner till havet och den lilla gångstigen som går under järnvägen öppnar sig det vidsträckta havet och den härliga havsluften.

Men vad hände sedan? De fulaste höghus som skådats håller på att byggas och förstör hela den fina känsla man tidigare haft.

Något fulare bygge på en av de bästa platserna mitt framför havet har man sällan skådat.

De som kommit på iden att bygga här måste helt sakna smak och omdöme för det estetiska.

Att man så totalt kan förstöra en skön upplevelse för många på väg ner till havet är otroligt beklagligt. Lika illa som att bygga höghus på regementetsområdet som det varit tal om.

Nej skärp er, ni som bestämmer över vår fina stad och förstör den inte.

Ulla Andersson, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.