GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Yvonne Nilsson, KPR Skurup: Vårdcentralens ”utökade öppettider” betyder att du måste ta dig till Ystad

Ambitionen hos Regionen är kvällsöppna vårdcentraler. Det finns dock inget ekonomiskt underlag för att alla ska kunna ha öppet. Därför är lösningen att slå samman Ystads vårdcentral med Skurups vårdcentral kvällstid. Ystad håller öppet men delvis med Skurups sjuksköterskor och läkare.
Skurup • Publicerad 28 november 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vårdcentralen i Skurup. Stängd trots utökade öppettider.
Vårdcentralen i Skurup. Stängd trots utökade öppettider.
Foto: Katarina Melvinger

Konsekvenserna av detta blir genast tydliga; mindre tillgänglighet för Skurups befolkning eftersom personalen minskar sina timmar på hemmaplan, med mindre personal riskerar mottagningarna att skära ner verksamheter eller i värsta fall stänga. Äldrevårdsmottagningen ligger illa till, det vet vi av erfarenhet. Äldre är en prioriterad grupp har det sagts, inte minst i dessa tider av en förfärlig pandemi. Hjälpen från Äldrevårdsmottagningen är mycket betydelsefull för många av de äldre i Skurup.

Vi vet av erfarenhet också att det är f a Ystadsborna som kommer att söka sig till mottagningen, Man väntar hellre att som boende i Skurup ta kontakt med sin egen Vårdcentral.

Skurups kommun växer, nya bostadsområden växer fram och med dessa förväntas inflyttningen öka. Skurup är en attraktiv ort att bo i men då måste logistiken fungera!

Vård måste kunna erbjudas, en god och säker vård!

Vårdcentralen i Ystad.
Vårdcentralen i Ystad.
Foto: Albin Brönmark

Vi vill fortsatt bli omhändertagna av dugliga och kompetenta sjuksköterskor och läkare. Vi månar om en god arbetsmiljö för dem, en förutsättning för ett fungerande vårdgivande. Vi ser det mycket oroväckande om sammanslagen av kvällsmottagning blir verklighet.

Ännu ett bakslag för oss äldre som alltmer exkluderas av samhället.

Yvonne Nilsson

Ordförande KPR (kommunens pensionärsrådet) Skurup

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.