Kåseberga

Den kosmiska energin räcker till alla

Kåseberga Artikeln publicerades

Thorbjörn Midwind förmedlar healing på distans från ett tält i Kåseberga.

En doft av rökelse och ljudet av ett plingande vindspel är det första som möter oss när vi går in genom tipitältets öppning. I mitten av indiantältet finns en dekorationsplats med sand, stenar, kristaller, torkad malört och tre tända stearinljus. I taket hänger fotogenlampor och en drömfångare. Thorbjörn Midwind använder tältet som meditationsplats när han utför distanshealing.

52-årige Thorbjörn Midwind bor i Malmö och han jobbar som allt i allo på ett företag i byggbranschen. Som bisyssla utför han distanshealing. Ända sedan barnsben har Thorbjörn Midwind känt att han är särskilt mottaglig för energierna som finns runt omkring oss. Han berättar att han kan förmedla positiva energier till människor och djur som behöver förbättra sitt hälsotillstånd.

– Energin finns överallt omkring oss. När jag utför distanshealing ber jag en meditationsbön för den personen det gäller och det sätter igång en process i den personen. Jag kan inte förklara exakt hur det fungerar för det vet jag inte själv.

Thorbjörn Midwind åker till tipitältet, som finns vid Backagården utanför Kåseberga, när han ska utföra distanshealingen. Tältets placering är vald med omsorg. Thorbjörn Midwind beskriver att det är enklare att utföra meditationsbönen och healingen om det finns rena energier. Med det menar han att det ska vara en plats där det inte har inträffat något som kan ge negativa energier. Där tältet står nu har det bara varit åker tidigare, så det finns inget som stör energierna.

Den som vill vara med i distanshealingen anmäler sig till en specifik tidpunkt via Thorbjörn Midwinds hemsida. Innan han påbörjar healingen läser han igenom listan med anmälningar, så att han vet vem han ska rikta energin emot. Ofta är det över 500 personer runt om i världen som deltar samtidigt. Personerna som deltar kan göra vad som helst under tiden distanshealingen pågår. En del mediterar själva och andra gör inte något särskilt. I gästboken på hemsidan finns många kommentarer som beskriver hur healingen har lindrat eller till och med fått hälsoproblem att försvinna.

Thorbjörn Midwind är noga med att poängtera att han aldrig utlovar någon bot.

– Jag uppger mig inte för att heala människor, man kan snarare säga att jag förmedlar healingenergin. Jag kan ge en hjälp till och accelerera upp kroppens egen process med självläkning.

Vad säger du till skeptikerna som inte tror på att det fungerar?

– Man får testa, men det är inte alla som kan ta det till sig. För många är healing väldigt mystiskt och konstigt. Om man inte vill ta emot distanshealing, utan sitter med armarna i kors då fungerar det inte.

De allra flesta som har deltagit någon gång är dock övertygade, säger Thorbjörn Medwind.

– Jag får kvitto på att det fungerar via kommentarerna i gästboken och mer än 90 procent deltar mer än en gång.

Det kostar inget att delta i distanshealingen och Thorbjörn Medwind gör det inte för att tjäna pengar, men han tar emot frivilliga donationer.

– Jag gör det för att kunna hjälpa människor att få en knuff framåt i sin egen självläkningsprocess. Om det lilla jag gör kan hjälpa någon, så är jag glad.