Annons
Nyheter

Brand i obebodd villa

Strax efter klockan fyra på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en villabrand i Köpingebro.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010
Foto: 

Det var ett tidningsbud som såg att det rök ur skorstenen på den obebodda villan. När räddningstjänsten från Tomelilla, Borrby och Löderup kom fram till branden var villan helt rökfylld.

– Det var så mycket rök att det inte gick att se inne i huset. Vi fick tidigt signaler på att villan var tom, men vi var tvungna att se till att ingen befann sig i villan så vi gick in med rökdykare, säger Anders Karmestam, vakthavande brandingenjör på räddningstjänsten.

Annons

Branden har startat någonstans i källaren och sedan har det uppstått en glödbrand mellan golvbjälkarna. Polisen kommer nu att göra en teknisk undersökning för att fastslå orsaken.

Polisen rubriceras händelsen som mordbrand.

– Vi har gjort vissa fynd på brandplatsen. Vilka de är kan jag inte kommentera, säger polisens informatör Calle Persson.

Den så kallade gryningspyromanen har anhållits misstänkt för branden i Skivarp.

– Han är inte misstänkt för branden i Köpingebro men fortfarande intressant för utredningen, säger Calle Persson.

Mikael Hallqvist
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons