Kristianstad

Husvagn på camping brann ner

Kristianstad Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En husvagn på Ivö camping brann ner under natten till onsdagen. Polisen grep en man i 60-årsåldern som de initialt trodde hade anlagt branden. Efter förhör gjorde polisen senare bedömningen att branden inte har varit uppsåtlig.

Larmet om att en husvagn stod i lågor på Ivö Camping kom strax efter klockan två under natten till onsdagen. Det var en fullt utvecklad brand. När räddningstjänstens styrka från Arkelstorp hade tagit sig med färjan över till Ivö var husvagnen bortom räddning.

– Den brann upp helt, konstaterar räddningstjänstens inre befäl Anders Pålsson. Vi släckte resterna och hindrade spridningsrisk på platsen.

De initiala uppgifterna från polisen var att en kvinna befann sig i husvagnen, men att hon tog sig ut oskadd.

En man i 60-årsåldern greps i anslutning till husvagnen. Han misstänktes ha anlagt branden och blev misstänkt för mordbrand.

– Vi kommer dit tillsammans med räddningstjänsten och den misstänkte befinner sig då i närheten. När vi inte hittar någon naturlig brandorsak och efter att ha pratat med honom blir han misstänkt och gripen, sa polisens presstalesperson Katarina Rusin på onsdagsmorgonen.

Polisen spärrade av området för att göra en teknisk undersökning av husvagnen.

Mannen var onykter och fick sova ruset av sig hos polisen. När han därefter kunde förhöras gjorde polisen en ny bedömning av händelsen och släppte honom på fri fot.

– Den är inte längre rubricerad som mordbrand. Det har inte varit någon uppsåtligt anlagd brand, vi har inte kunnat visa det i alla fall, säger Kristianstadspolisens inre befäl Rickard Karlsson.

Vad är det som har hänt då?

– Det är någon gasolvärmares som har brunnit.

Polisen rubricerar i stället händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi får se om vi kan styrka ens det. Problemet med bränder är att det mesta brinner upp, säger Rickard Karlsson.

Läs mer om Ivö camping:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.