Kristianstad

Karamelodiktstipendiet till Felix Herngren

Komikern, regissören och skådespelaren Felix Herngren är årets mottagare av Karamelodiktstipendiet.
Stockholm • Publicerad 9 juni 2018
Felix Herngren, en av regissörerna till TV4:s nya humorserie "Sjölyckan" som utspelar sig i skärgårdsmiljö.
Felix Herngren, en av regissörerna till TV4:s nya humorserie "Sjölyckan" som utspelar sig i skärgårdsmiljö.Foto: Anders Wiklund/TT

Felix Herngren, vars nya komediserie "Sjölyckan" hade premiär under våren, har utsetts till stipendiat med följande motivering:

"För att han med gediget konstnärskap visat en absolut känsla för komiskt finlir genom bland annat skapelser från 'Bert – den siste oskulden' och 'Adam och Eva' till 'Vuxna människor' och hundraåringar på Solsidan. Karaktärer som Papi Raul och Dan Bäckman har dessutom envist trängt sig på var och en av oss på ett retfullt roande sätt."

Karamelodiktstipendiet instiftades av Povel Ramel 1982 och delas numera ut av Povel Ramel-sällskapet till någon som är "förnyare av det svenska språket eller för framstående gärningar inom musiken".

I en kommentar till sällskapet säger Herngren att det är stort för honom att tilldelas stipendiet:

"Inte minst eftersom jag är dyslektiker och varken sjunger eller spelar instrument."

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.