Annons
Nyheter

Kultfigur i huvudrollen

Möt Danny Trejo, 65, hårdaste killen i Hollywood. "Jag tror jag har blivit dödad 172 gånger", säger huvudrollsinnehavaren i "Machete".
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2010
Möt Danny Trejo, 65, hårdaste killen i Hollywood. "Jag tror jag har blivit dödad 172 gånger", säger huvudrollsinnehavaren i "Machete".Foto: 

Danny Trejo har suttit i några av USA:s tuffaste fängelser. Han har varit tung drogmissbrukare. Men allt förändrades när han 1985 fick sin första filmroll. Sen dess har han gjort bortåt 200 filmer.

Det är actionfilmen som är hans hemvist. Oftast har han fått spela den där birollen vars enda replik varit "kill them all" - och som sedan blivit nedskjuten.

Annons

– Den bästa dödsscenen var i "Heat" - för där blev jag skjuten av Robert De Niro, säger Danny Trejo.

I fredags hade filmen "Machete", där han spelar huvudrollen, premiär.

Den regissör han jobbat mest med är Robert Rodriguez - Trejo har haft roller i bland annat "Once upon a time in Mexico", "Spy kids" och "Planet Terror".

Och det är Rodriguez som gett honom hans första huvudroll - som den hårde Machete.

Filmen om denne heter, inte oväntat "Machete", och Trejo hugger och skjuter sig igenom hundratals skurkar och får unga damer som Jessica Alba och Michelle Rodriguez på fall.

– Jag får alla dom snygga tjejerna, tack Jesus. Fast jag har en 20-årig dotter. Om hon i verkligheten ser mig tala med en kvinna under 30, då är hon färdig att skära halsen av mig, säger Trejo med ett skratt.

"Machete" föddes som en av alla de fejkade trailers som gjordes till Rodriguez och Quentin Tarantinos "Grindhouse"-projekt.

– Från början var det bara en fejkad trailer. Men mängder av fans bad oss göra en riktig film om Machete, och det gjorde vi. Så det här är verkligen en film för fansen.

Storyn om hur Trejo blev skådespelare är värd en film i sig - och nu i vinter kommer det faktiskt en dokumentär som handlar om detta.

– Jag hade kommit ut ur fängelse, jag var boxare och besökte en kompis på inspelningen av "Runaway train".

– Dom skulle ha någon som skulle fightas med Eric Roberts och den dom valt var en ung kille som inte såg ut som en fängelsekund. Regissören såg mig, gav mig rollen och det var början. (TT Spektra)

Gunnar Rehlin
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons