Annons
Nyheter

Lundell vann mot Kivik Art – igen

Striden mellan musikern Ulf Lundell och Kivik Art har fått ännu ett beslut. Återigen fick Lundell rätt.
Nyheter • Publicerad 13 mars 2014
Ulf Lundell.
Ulf Lundell.Foto: Foto: Mark Hanlon

Det är Miljö- och markdomstolen som har meddelat sitt beslut, där Kivik Art Centre får fortsatt avslag för sitt bygglov som gäller det så kallade tornet vid Lilla Stenshuvud, Kivik.

I sitt beslut skriver domstolen: "Som mark- och miljödomstolen uppfattar Kivik Art Centres överklagande så är den verksamhet som stiftelsen bedriver ständigt föremål för förändringar i form av försäljning och/eller utbyte av existerande konstverk. Konstverken är således möjliga att avyttra så länge som det finns någon intressent. Mot den bakgrunden framstår det som oklart hur lång tid konstverken faktiskt ska stå uppställda på sina nuvarande platser."

Bråket mellan de båda grannarna har pågått sedan David Chipperfields och Antony Gormley skulptur byggdes 2008. Efter en avvaktande verksamhet under senare år byggde 2013 "Himlatrappan", av Gert Wingårdh, och till sommaren är det planerat att uppföras en skulptur av Sol LeWitt.

Sune Johannesson
Ystads Allehanda
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons