Annons
Nyheter

"Mästarnas mästare" årets tv-program

Anne Lundberg och duon Filip och Fredrik blev årets programledare på fredagens Kristallen-gala. Det tyngsta priset, årets program, gick till "Mästarnas mästare".
Nyheter • Publicerad 10 september 2011
Filip och Fredrik jublade.
Filip och Fredrik jublade.Foto: 
Anne Lundberg blev årets programledare.
Anne Lundberg blev årets programledare.Foto: 

Storsegraren Ingemar Stenmark segrade igen. Skidkungen var årets stjärna i "Mästarnas mästare" och under tv-branschens stora prisgala, Kristallen, utsågs dokusåpan till årets program.

Storfavoriten "Solsidan" från TV 4 belönades med två pris 2010, men fick i år nöja sig med priset för bästa humorprogram. Emellertid prisade TV 4 också för succéprogrammet "Så mycket bättre", som utsågs till årets underhållningsprogram.

Annons

Årets programledare

Årets programledare blev "Antikrundans" Anne Lundberg och på den manliga sidan gick priset till duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson från Kanal 5.

– Det är något speciellt med att få ett pris av er tittare, man blir varm i hjärtat. Och det spelar ingen roll om man fått priset en, eller till och med två gånger tidigare, man bli glad ändå, sade Anne Lundberg, som blev årets programledare även 2008 och 2010.

Tittarna röstade

Tillsammans med utmärkelserna för årets program och årets sport-tv-profil är programledarpriserna de mest prestigefyllda eftersom vinnarna utses av Sveriges tv-tittare. På sportsidan gick priset till SVT:s André Pops, som vann för andra året i rad.

Under de sju år som Kristallen har delats ut har SVT dominerat galan. Förra året gick 9 av 14 priser till public service-kanalernas program. I år fick SVT åtta priser, medan TV 4 fick nöja sig med fyra.

Ett särskilt hederspris tilldelades dokumäntärfilmaren Tom Alandh.

Maria Sällberg
TT Spektra
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons