Nyheter

Negative Nancy + Jan Lundgren = sant

Popbandet Negative Nancy och jazzpianisten Jan Lundgren har en musikvideo ihop. Under söndagskvällen släpptes liveversionen av "Ironic", inspelad på Ystads teater i somras.
Nyheter • Publicerad 2 november 2014
... jazzpianisten Jan Lundgren – just nu på turné i Italien.
... jazzpianisten Jan Lundgren – just nu på turné i Italien.Foto: Foto: Mark Hanlon
Ystadpopbandet Negative Nancy (med Nikodemus Juhlin, tvåa från vänster) har en musikvideo ihop med ...
Ystadpopbandet Negative Nancy (med Nikodemus Juhlin, tvåa från vänster) har en musikvideo ihop med ...Foto: Foto: Bass Nilsson

- Vi har redan två låtar ute på Spotify men kände att det inte blir riktigt rättvisande bara på skiva. Med en livevideo kan folk verkligen se vad vi går för.

Ystadsbandet Negative Nancys sångare och gitarrist Nikodemus Juhlin förklarar upprinnelsen till det otippade samarbetet på Ystads musikscen.

- "Ironic", det är väl vår hitlåt om jag får säga det själv. Det är den folk brukar gå i gång på. Sedan visste jag att vi hade den berömda Jan Lundgren i stan. Jag har träffat honom många gånger under jazzfestivalen, så jag tänkte att det skadar ju inte att fråga om han var sugen på att vara med. Vi gillar ju det här med att blanda stilar.

Jazz och skatakter

Sagt och gjort. Teatern var en given inspelningsplats och Nikodemus Juhlin beskriver en jazzpianist som var mer än positiv till idén.

- Han tyckte låten var jättebra och stannade på teatern hela dagen, spelade flygel och gör även ett solo i låten. Inspelningen är bland det roligaste jag någonsin gjort.

Resultatet från sommarens livesession beskriver han som en poplåt med "storbandskänsla".

- Lite jazz ... och väldigt mycket ska! Det ska vara back beats så det går att dansa till, säger han, skrattar och förklarar därmed också de tre blåsarna som medverkar i musikvideon:

- Vi kommer försöka ha med blåsare på spelningarna framöver. Det ger ett lyft, säger Nikodemus Juhlin.

Tre nya låtar

Framöver väntar även inspelningsstudion på Fredrik Anderssons Cardiac Records. Tre nya Negative Nancy–låtar ska förevigas.

- Vi börjar lite smått och ser ifall det leder till ännu fler. Och så hoppas vi att det ska bli en massa spelningar framöver. Förra året var det gig varje helg, i sommar har vi tagit det lite lugnt men nu är det dags att komma ut och spela igen, konstaterar Juhlin.

Då lär "Ironic" få en given plats på repertoaren. Hur det kan se ut, med gästartisten Jan Lundgren vid flygeln, blev alltså allmän kännedom vid söndagskvällens videorelease.

Videon finns på Negative Nancys facebooksida: https://www.facebook.com/Negative.nancy.music?fref=ts

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.